Misja, wizja, motto, wartości
Dzielimy się wiedzą, dzielimy się jedzeniem. Przemierzamy Świat w poszukiwaniu idealnych smaków. Odkrywamy tradycje kulinarne i zgłębiamy historię kuchni. Wierzymy, że kucharz doskonały to taki, który rozumie produkt, ale też sens procesu przygotowania dania.
Szanujemy współczesne nurty kucharskie, ale jesteśmy przekonani, że każda kuchnia narodowa jest najlepsza w swojej specjalizacji. Naszym zadaniem jest odnajdywanie tych smaczków i dzielenie się nimi.
Przy tym wszystkim nie zapominamy, że jedzenie i gotowanie to przyjemność i dobra zabawa, dlatego prowadzimy naszą szkołę ze szczerą radością i nią również dzielimy się z Wami każdego dnia.


Historia
Kiedy w 2005 roku powstał sklep Masala Smaki Świata, kuchnia setek Polaków została wywrócona do góry nogami. Egzotyczne dodatki i przyprawy stały się obiektem pożądania. Załoga sklepu działała na pełnych obrotach. Pakowała paczki i udzielała instrukcji gotowania jednocześnie. I tak w 2007 roku odbył się pierwszy kurs sushi, między sklepowymi półkami właśnie. Kulinarny Świat oszalał. A my z nim.
Zaczęliśmy poszukiwać specjalistów z najodleglejszych zakątków globu, aby uczyć oryginalnych kuchni w możliwie najlepszy sposób. Zrodziła się w nas wizja i jasny kierunek, w jakim będziemy podążać. Tak powstał Instytut Sztuki Kulinarnej. Z małego garażu do większego garażu i wreszcie na ukochane 800m2 na Postępu 5.