KOMPLEKSOWY KURS CUKIERNICZY ONLINE
O kursie
Jedyny taki kurs cukierniczyCzego się nauczę?
- Tygodniowe zadania domowe, czyli odtworzenie przepisów i przesłanie nam zdjęć do weryfikacji;
- Szczegółową ocenę wypieków i deserów wraz z uwagami;
- 21 tygodni z nami i trenerką Kingą Filipowicz, pełne wsparcie!;
- Tydzień przed rozpoczęciem kursu dostaniesz od nas pełne materiały i wskazówki;
Tematy tego kursu
11Lekcje60h
MODUŁ I: SERNIKI
Jak przygotować sernik, aby był płaski jak stół? Jak uniknąć pękania podczas pieczenia? Jakie są idealne warunki pieczenia? Tego wszystkiego dowiesz się na przykładzie sernika tradycyjnego. Praca z żelatyną, temperatury w cukiernictwie, kwiaty jadalne i barwniki spożywcze to tylko część informacji, jakie pozyskasz na lekcji o serniku na zimno. Przygotujesz też trudny sernik japoński, który będzie puszysty, odpowiedni w zachowaniu gęstości i po prostu pyszny. Otrzymasz sprawdzoną instrukcję skomplikowanego pieczenia na wielu różnych temperaturach.
LEKCJA 2: SKŁADNIKI, NARZĘDZIA, PROCESY (1/02/21)00:00:00
LEKCJA 3: SERNIK TRADYCYJNY Z MUSEM MALINOWYM (1/02/21)
LEKCJA 4: SERNIK Z RÓŻĄ I KARDAMONEM (1/02/21)
LEKCJA 5: SERNIK Z RÓŻĄ I KARDAMONEM (1/02/21)
LEKCJA 1: NIEZBĘDNIK CUKIERNIKA (21/01/21)
MODUŁ II: CIASTA KRUCHE
Spody do owocowych ciast lub wytrawnych tart, ciasteczka, rogaliki, kruszonka – kruche ciasto to podstawa wielu wypieków. Ważne są proporcje, sposób zagniatania ciasta, temperatura składników, czas przygotowania. Na kursie poznasz wszystkie tajemnice idealnie kruchego ciasta. Wykonasz ganache czekoladowy i zrobisz pierwszy krok w precyzyjnej pracy z karmelem. Jak w każdej lekcji dostaniesz od nas tricki i patenty na każdym kroku przygotowania wypieku. Poza przygotowaniem ciasta kruchego dowiesz się jak przygotować idealny budyń oraz rozpoczniesz swoją przygodę z perfekcyjną bezą.
MODUŁ III: BEZY
Krucha na zewnątrz, miękka w środku beza wymaga znajomości receptury, technicznych umiejętności i wiedzy. Na tej lekcji otrzymasz pełne informacje teoretyczne o bezie włoskiej, francuskiej i szwajcarskiej. Kinga opowie Ci o produktach, jak się z nimi obchodzić, jak piec i jak studzić bezy. Przejdziesz wreszcie do pracy z rękawem cukierniczym i tylkami. Będziesz praktykować zabawę formą, kształtem i dekoracją.
About the instructor
1 Kursy
1 studenci