
Paweł Krysiak
Z Instytutem Sztuki Kulinarnej związany od samego początku. Jest trenerem sushi i kuchni tajskiej. Pierwszy kurs poprowadził w 2008 roku. Szkolił się u najlepszych kucharzy.
Choć głowę ma pełną kulinarnych fantazji, jedą rzecz realizuje z bezwględną samodyscypliną – uczyć, uczyć, uczyć i to PO JAPOŃSKU. Sam o sobie mówi, że jest towaroznawcą, nie kucharzem. Wierzy w ideę kucharskiego rzemiosła.
Kuchnia i jedzenie to całe jego życie. Jego misją jest edukowanie innych. Na kursach może godzinami rozprawiać o produktach i ich historii.

NASZ ZESPÓŁ
Pozostali instruktorzy

Wenecjanin, doktor historii Europy. Autor licznych felietonów i przepisów kulinarnych. Współautor książki kucharskiej „Kuchnia Dantego”. W duecie z Leonardo Masi prowadzi ...
Alfredo Boscolo

Dietetyczna, autorka bloga anetalancuchowska.pl. Autorka książki „Zdrowe wody”. Występuje również w telewizji. Prowadziła dwa autorskie programy „Pożegnanie z wagą” ...
Aneta Łańcuchowska

Gastronom i towaroznawca, twórca Carmona Tapas Bar i promotor hiszpańskiej kultury kulinarnej w Polsce. Prowadzi warsztaty kuchni hiszpańskiej i kursy łączenia wina z jedzenie ...
Bartłomiej Gołębiowski

Kobieta wulkan. Pasjonatka życia. Matka dwójki dzieci, miłośniczka zdrowego żywienia, specjalistka kuchni tajskiej, autorka książek, podróżniczka i dyplomowany coach zdrow ...
Daria Ładocha

Etiopistka z wykształcenia i zamiłowania. Jak sama mówi, Etiopia to jej drugi dom. Kuchnię afrykańską kocha z całego serca i rozumie, jak nikt inny. Z ogromnym wdziękiem i ...
Daria Żebrowska

Znudzony ograniczoną dostępnością piwa na polskim rynku, rozpoczął swoją przygodę z tym złotym trunkiem. Propagator polskiej „Piwnej rewolucji” i mniej popularnych gat ...
Dawid Pożoga

Peruwiańsko-polska para nierozłączna od ponad ćwierć wieku. Od kilku lat dzielą się z innymi pasją do kuchni i kultury peruwiańskiej. Ich warsztaty to połączenie dobrego ...
Doris Lopez Marek Witkowski

Ten duet to gwarancja niezapomnianych kulinarnych wrażeń. Jalil był szefem kuchni w restauracjach w Marakeszu i Polsce (m.in. pracował w restauracji Maghreb w Warszawie). Zawsz ...
Dorota i Jalil Hadrami

Czekolada jest jej pasją i profesją od 10 lat. W 2004 roku założyła firmę Victoria & Fortunata specjalizującą się w produkcji czekoladek ręcznie robionych i artystycz ...
Dorota Jaworska

Pomysłodawczyni pracowni cukierniczej Jula Smakula. Cukiernik z tytułem mistrzowskim, specjalistka w dekoracji tortów w stylu angielskim, miłośniczka tortów wielopiętrowych ...
Ewa Drzewicka

Pochodzi z Batumi, drugiego co do wielkości miasta w Gruzji. Od ponad 6 lat mieszka w Polsce i tutaj prowadzi warsztaty na temat kultury kaukaskiej. Jest edukatorem kulturowym i t ...
Gagik Grigoryan

Sushak z ponad 15 letnim doświadczeniem, który przede wszystkim stawia na praktykę. Jak sam mówi, sushi robią nie tylko ręce, ale przede wszystkim głowa. Najważniejsza dla ...
Gaweł Stefanowicz

Koreanka, która urodziła się i wychowała w Kazachstanie. Od 2010 roku czynnie uczestniczy w rozwoju polskiej gastronomii. Przez 6 lat prowadziła własny lokal gastronomiczny p ...
Inessa Kim

Szefowa kuchni z olbrzymim doświadczeniem, które zdobywała zarówno w swoim rodzinnym Meksyku, jak i w Europie (m.in. Puebla, Cancun, San Jose del Cabo, Szkocja, Warszawa). Obec ...
Isabel Balderas

Założycielka i właścicielka Instytutu Sztuki Kulinarnej, były szef kuchni i managerka gastronomii. Niekwestionowana mistrzyni kuchni tajskiej. Znawczyni kulinariów i kultury ...
Iza Zielska

Niezwykle doświadczony i utalentowany kucharz. Pierwsze kroki w kuchni stawiał pod okiem najlepszej kucharki, czyli swojej babci. Gotowanie od zawsze było jego pasją. To dla ga ...
Jakub Steuermark

Z zawodu nauczycielka sztuki i malarstwa w szkole średniej. Z zamiłowania kucharz i pasjonatka kuchni tajskiej. Na Pikantnością swoich dań zaskakuje samych Tajów. Układa prz ...
Kasia Zielska

Poprowadziła już blisko 400 szkoleń cukierniczych. To ponad 5000 zadowolonych kursantów. Mistrzyni bez i makaroników. Absolwentka kursów cukierniczych Le Codron Bleu, autorka ...
Kinga Filipowicz

Pochodzi z Florencji. Od lat związany z nauką. Studiował na Wydziale Slawistyki na Uniwersytecie Mediolańskim, gdzie ukończył studia doktoranckie. W swoim rodzinnym mieście ...
Leonardo Masi

Profesjonalista w każdym calu. Współzdobywca gwiazdki Michelin jako sous chef w warszawskiej restauracji Senses. Pracując jako szef kuchni w restauracji Ole, zdobył 3 czapki G ...
Maciej Siąkowski

Gotowanie ma we krwi. Specjalista od kuchni polskiej i kuchni fusion. Pracował w takich restauracjach, jak Skandal Bistro, Norma, Rumburak, Rondo Royal, Atelier Amaro staż, By th ...
Marcin Molik

Z Instytutem Sztuki Kulinarnej związana od wielu lat. Specjalizuje się w kuchni hiszpańskiej i tapas. Gotowanie to jej największa pasja. Pracowała w wielu warszawskich restaur ...
Maria Najgrodzka

Dyplomowany sędzia piwny PSPD, znawca piwa i gastro-turysta. Piwo traktuje całościowo, zwracając uwagę na miejsce warzenia, historię stylu i ludzi, którzy za nim stoją. Jes ...
Michał Kliszcz

Pochodzi z Tajwanu. Z wykształcenia jest tłumaczem, z zamiłowania kucharzem amatorem. To właśnie na Tajwanie nauczyła się tak dobrze gotować. Jest nie tylko propagatorką c ...
Natasha Su-Chang

Do Polski przyjechał prosto z Rzymu. Z zawodu jest aktorem i reżyserem, który, gdy gasną światła reflektorów, przenosi się do kuchni. Gotowanie to jego kolejna pasja, któr ...
Nicola Palladini

Z Instytutem Sztuki Kulinarnej związany od samego początku. Jest trenerem sushi i kuchni tajskiej. Pierwszy kurs poprowadził w 2008 roku. Szkolił się u najlepszych kucharzy.
...
Paweł Krysiak

Wieloletni kucharz i szef kuchni, mistrz sushi. Od 2006 roku współpracuje z najlepszymi restauracjami sushi w kraju. Swoją pasją do japońskiego sushi dzieli się z innymi na s ...
Paweł Trzaskowski

Rodowity Serb, wieloletni szef kuchni. Doświadczenie zdobywał w restauracjach w Polsce i za granicą (m.in. był szefem kuchni w Bałkańskim Kotle w Warszawie). Specjalizuje si ...
Petar Simić

Przedsiębiorca i trener kulinarny, ale przede wszystkim miłośnik gotowania i doskonałego jedzenia. Na co dzień prowadzi catering dietetyczny Catering2be oraz catering zajmują ...
Piotr Bąk

Szef kuchni wielu warszawskich, wegetariańskich restauracji. Autor książki „Kuchnia Wegetariańska w Malinowym Chruśniaku”, współautor pierwszego na polskim rynku multime ...
Piotr Henschke

Swoją przygodę z profesjonalnym gotowaniem zaczął tuż po szkole gastronomicznej, a od 2003 roku podjął pracę jako samodzielny kucharz. Jego prawdziwą pasją stało się su ...
Radosław Piwowar

Gotowanie to jego największa pasja. Jak sam mówi, gotuje żeby żyć, żyje żeby jeść. Gotowanie to dla niego nie tylko dania, ale również wszystko co jest wokół: muzyka, ...
Sebastian Wilczek

Niezwykle charyzmatyczna osoba. W Polsce mieszka od ponad 20 lat. Od początku szukał w naszym kraju smaków podobnych do tych, na których wychowywał się w Indiach. Dlatego z o ...
Tapinder Sharma

W branży gastronomicznej działa od ponad 20 lat. Pracował w prestiżowych restauracjach w kraju i za granicą (Stany Zjednoczone i Wielka Brytania). Specjalizuje się w kuchni e ...
Tom Ekler

Znany kucharz oraz dziennikarz kulinarny, który o swojej pasji do jedzenia może rozmawiać długimi godzinami. Gospodarz wielu programów kulinarnych m.in. „Jakubiak lokalnie ...
Tomasz Jakubiak

Z gastronomią związany ponad 20 lat. Kulinarne doświadczenie zdobywał szkoląc się pod okiem polskich i zagranicznych szefów kuchni m.in. w Mediolanie i Londynie. Pracował w ...
Tomasz Królikowski

Znana w środowisku jako autorka bloga Pyza Made in Poland, promującego kuchnię wietnamską. Jest psychologiem kulturowym, wykładowcą Food Studies oraz psychodietetykiem. Prawd ...
Wiktoria Górecka

Trener kulinarny, coach i ekspert zdrowia. Wielka pasjonatka jedzenia, zdrowego stylu życia i sportu , zarażająca pozytywną energią. Sens odnalazła w tworzeniu zdrowych, wega ...