Jan Kilański
Swoją drogę z gotowaniem, zaczął w stołecznych restauracjach. Kulinarnie dojrzewał gotując w gwiazdkowych restauracjach w Hiszpanii, Santceloni(**) w Madrycie oraz Dos Cielos(**) w Barcelonie. Finalista siódmej edycji telewizyjnego programu Top Chef. Odbywał staże w restauracjach i piekarniach w Polsce, Danii oraz Hiszpanii. Przez 3 lata współtworzył restaurację fusion Neon Streetfood Bar oraz Neon Noodlebar jako szef i współwłaściciel. Obecnie skupia się na prywatnym gotowaniu, prowadzeniu warsztatów oraz pop-upami.
Gotowanie i zagłębianie się w świat jedzenia jest dla niego bezustanną nauką, drogą i stylem życia. Nigdy nie zamyka się na jeden rodzaj kuchni i jeden styl gotowania. Azja, Meksyk, Bliski Wschód, kiełbasy i masarstwo, mięsa, pieczywo i wypieki – to koniki wszechstronnego Janka. Uwielbia dzielić się zdobytą wiedzą i szkolić ludzi, zarówno zawodowców jak i amatorów. Wierzy, że przyczynia się tym do rozwoju gastronomii i zmienia świat wokół siebie.