sushi dla restauracji - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • PROFESJONALNY KURS SUSHI DLA RESTAURACJI

    Bestselerowe szkolenie sushi dzięki któremu każdy lokal w stopniu wystarczającym do stworzenia krótkiej karty menu może przygotować swojego kucharza.
    Przechodząc przez 4 etapy szkolenia kucharze dowiedzą się jak przygotować stanowisko pracy, produkcję, jakie produkty zamawiać i jak je dobierać.
    Wreszcie poznając wszystkie podstawowe formy tej potrawy, aby zachwycić gości na bankiecie, imprezie czy po prostu tych chcących sięgnąć po dania z wyższej półki.
    Szkolenie poprowadzi Przemek Kołodziej. Posiada on 15 lat doświadczenia w pracy na stanowisku sushi mastera w Polsce i za granicą. Doświadczenie w prowadzeniu szkoleń i kompleksowym otwieraniu restauracji. Swoją karierę zaczynał w słynnym warszawskim So-An Sushi pod okiem Japończyków. Pokazuje sushi oryginalne, tradycyjne ale i najnowsze światowe trendy w tej dziedzinie. Pracował w Sushi Bar BESUTO, Sushi Bar SIKOKO, MATII Sushi Bar, SO-AN Sushi, VIOLET sushi&yakitori by MITSURO MATII, Sushi 4YOU, Restauracja TOBAYA, SAKANA SUSHI, BAR SOTO SUSHI, SUSHI BAR Solsiden, SUSHI Popularna.
    MODUŁ I

    PODSTAWOWE ZAGADNIENIA

    MIEJSCE do uzgodnienia (w restauracji u klienta lub w jednej z sal szkoleniowych ISK)
    TERMIN do uzgodnienia
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA do uzgodnienia
    W PROGRAMIE Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
    Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
    Praktyczny trening dla uczestników kursu
    Ostrzenie noży
    Podstawowe akcesoria
    Oprawianie ryby
    Przygotowywanie ryżu
    Przygotowywanie omlet tamago
    Formy sushi :
    Futo maki
    Hoso Maki
    Ura Maki
    MODUŁ II

    CZĘŚĆ PRAKTYCZNA

    MIEJSCE do uzgodnienia (w restauracji u klienta lub w jednej z sal szkoleniowych ISK)
    TERMIN do uzgodnienia
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA do uzgodnienia
    W PROGRAMIE Zajęcia praktyczne:
    5 rodzajów nigiri
    Temaki
    Chakin
    Inari sushi
    Gunkan
    Temari
    MODUŁ III

    KUCHNIA GORĄCA

    MIEJSCE do uzgodnienia (w restauracji u klienta lub w jednej z sal szkoleniowych ISK)
    TERMIN do uzgodnienia
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA do uzgodnienia
    W PROGRAMIE Zajęcia praktyczne:
    Date maki
    Tempura  sake yaki
    Chirashi hotate
    Ura  Maki ebi tempura
    fukusa  sushi
    Kuchnia Gorąca:
    Tempura
    Technika  ajtsuke
    Technika  Fry/Katsu
    MODUŁ IV

    ESTETYKA TALERZA I PRAKTYKA

    MIEJSCE do uzgodnienia (w restauracji u klienta lub w jednej z sal szkoleniowych ISK)
    TERMIN do uzgodnienia
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA do uzgodnienia
    W PROGRAMIE Estetyka talerza
    Aranżacja japońskiego stołu
    Ozdoby do dań, elementy dekoracyjne
    Sushi na bankietach i okazjach – przykłady
    Praktyka pod okiem mistrza