2021-02-04 KURS KUCHNI WŁOSKIEJ: DOMOWE MAKARONY NOWOŚC! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

    • Cena:
      • 270,00 PLN

    DOMOWE WŁOSKIE MAKARONY

    Polacy uwielbiają makarony! Sprężyste spaghetti, obficie wypełnione ravioli, smakowite pappardelle czy urocze kokardki. A nic tak nie smakuje jak domowy makaron! Na naszym fantastycznym szkoleniu przygotujecie trzy rodzaje makaronu: tagliatelle, pappardelle oraz płaty lasagne. Do każdego makaronu stworzymy aromatyczne sosy o niesamowitej głębi smaku. Przygotujemy bazyliowe peso, leśne grzyby oraz klasyczny sos beszamelowy. Dzięki przygotowaniu dania od początku do końca zaznasz prawdziwej włoskiej uczty i przekonasz się, że domowego makaronu nie da się zastąpić tym sklepowym!
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
    Kurs prowadzi Nicolla Palladini, rodowity rzymianin. Z zawodu jest aktorem i reżyserem. Pasję do gotowania odziedziczył po swojej babci, która podarowała mu zeszyt pełen tradycyjnych, włoskich przepisów. Częścią z nich podzieli się z wami podczas warsztatów.
    Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia z 5 dni roboczych nawet do 6 godzin przed jego rozpoczęciem. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub w przypadku braku odpowiednika, szkolenie o tożsamej wartości pieniężnej. Informację o skorzystaniu z opcji i odwołaniu swojego udziału należy zgłosić mailowo na adres info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
    Dodaj usługę do koszyka klikając tutaj.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 04 lutego 2021 r., czwartek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE

    Zajęcia praktyczne:

    • Domowej roboty makaron tagliatelle z własnoręcznie ukręconym Pesto alla Genovese, czyli aromatycznym pesto z bazylii
    • Domowe roboty makaron pappardelle z sosem ai funghi porcini, czyli z grzybami
    • Domowej roboty makaron lasagne z klasycznym sosem pomidorowym, beszamelem, mozzarellą i bazylią

    W ramach szkolenia otrzymasz:

    • Materiały szkoleniowe z przepisami
    • Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
    • Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
    • Fartuch na czas szkolenia
    • Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
    * W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych
    • Cena:
      • 270,00 PLN