2021-01-09 KURS CUKIERNICZY: WEGAŃSKIE DESERY - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: WEGAŃSKIE DESERY

    Wciąż panuje przekonanie, że bez dodatków odzwierzęcych nie możemy przygotować równie smacznych deserów, jak te na jajkach czy maśle. Razem z Kingą Filipowicz, mistrzynią wszelkich słodkości, pokażemy Wam, że wegańskie desery mogą być równie smaczne i proste w przygotowaniu. Dokładnie omówimy sposoby wykorzystania technik i zasady pracy z danym zamiennikiem w różnych wypiekach i deserach. Dowiecie się między innymi, czym zastąpić jajka, mleko oraz cukier, jakie kremy można przygotować do tortów, a także poznacie różnorodne składniki niezbędne w wypiekach wegańskich np. rodzaje mąk również tych bez glutenu.
    Kurs dedykujemy osobom, które nie mogą bądź nie chcą spożywać produktów pochodzenia zwierzęcego lub są zainteresowane niekonwencjonalnymi wypiekami i słodkościami, niezależnie od tego, czy są amatorami, czy mają już za sobą pierwsze kroki w przygotowywaniu różnorodnych deserów.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.
    Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia z 5 dni roboczych nawet do 6 godzin przed jego rozpoczęciem. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub w przypadku braku odpowiednika, szkolenie o tożsamej wartości pieniężnej. Informację o skorzystaniu z opcji i odwołaniu swojego udziału należy zgłosić mailowo na adres info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
    Dodaj usługę do koszyka klikając tutaj.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5
    TERMIN 09 stycznia 2021 r., sobota, godz. 10:00
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-13 osób
    W PROGRAMIE
    • – beza z owocami i kremem kokosowym
    • – panna cotta z musem malinowym
    • – ciasto drożdżowe z powidłami śliwkowymi
    • – tarta z kremem jaglanym na orzechowo-daktylowym spodzie
    • Cena:
      • 270,00 PLN