2020-12-12 KURS CUKIERNICZY: BEZY I MAKARONIKI - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: BEZY I MAKARONIKI

    Idealnie okrągłe, z charakterystyczną falbanką wokół, kolorowe francuskie makaroniki świadczą o kunszcie i precyzji cukiernika. Krucha na zewnątrz, ciągnąca w środku beza wymaga znajomości receptury, technicznych umiejętności i wiedzy. Na kursie poznacie tajniki udanych wypieków przygotowanych na bazie białka, nauczycie się, jak formować z ubitej masy fantazyjne kształty. Dowiecie się także, jakie kremy i dodatki łączyć z tymi wyjątkowo słodkimi wypiekami.
    Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu cukierniczego.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.
    Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia z 5 dni roboczych nawet do 6 godzin przed jego rozpoczęciem. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub w przypadku braku odpowiednika, szkolenie o tożsamej wartości pieniężnej. Informację o skorzystaniu z opcji i odwołaniu swojego udziału należy zgłosić mailowo na adres info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
    Dodaj usługę do koszyka klikając tutaj.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, budynek „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 12 grudnia 2020 r., sobota, godz. 10:00
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE • Pavlova cappucino z kremem kajmakowym
    • Mini beziki – zabawa formą
    • Makaroniki z kremem cytrynowym i ganache z mlecznej czekolady
    • Cena:
      • 340,00 PLN