2020-12-05 KURS KUCHNI TAJSKIEJ zmiana terminu - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

    • Cena:
      • 270,00 PLN

    KURS GOTOWANIA KUCHNI TAJSKIEJ

    UWAGA! ZGODNIE Z OBOSTRZENIAMI WPROWADZONYMI PRZEZ RZĄD W RAMACH WALKI Z KORONAWIRUSEM TERMIN KURSU ULEGŁ ZMIANIE. NOWY TERMIN KURSU PODAMY WKRÓTCE.
    Jedna z najbardziej popularnych kuchni świata. Niesamowicie prosta, pikantna i obłędna w smaku. To między innymi dla niej rzesze Polaków wyruszają w podróż do Tajlandii. Przeprowadzimy Was przez podstawowe warzywa, owoce, zioła i sosy, poznacie tajskie metody przyrządzania potraw oraz historię i kulturę Krainy Uśmiechu.
    Podczas części teoretycznej przekażemy Wam wiedzę, która umożliwi poznanie i zrozumienie tej z pozoru prostej sztuki kulinarnej. Poznacie podstawowe składniki tajskich potraw takie jak galangal, trawa cytrynowa, liście limonki kaffir. W części praktycznej przygotujemy 5 tradycyjnych dań, na bazie których poznacie podstawowe i najważniejsze techniki gotowania po tajsku.
    Kurs poprowadzi Kasia Zielska, związana z Instytutem od 10 lat. Miłośniczka i pasjonatka kuchni tajskiej. W Tajlandii nawet lokalnych kucharzy zaskakuje pikantnością swoich dań, a curry to jej drugie imię:) Zawodowo projektuje autorskie przepisy dla kulinarnych marek. Na co dzień pracuje jako nauczycielka sztuki i malarstwa w szkole średniej i rozwija swoją karierę artystyczną.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
    Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu azjatyckiego.
    Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia z 5 dni roboczych nawet do 6 godzin przed jego rozpoczęciem. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub w przypadku braku odpowiednika, szkolenie o tożsamej wartości pieniężnej. Informację o skorzystaniu z opcji i odwołaniu swojego udziału należy zgłosić mailowo na adres info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
    Dodaj usługę do koszyka klikając tutaj.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 05 grudnia 2020 r., sobota, godz. 13:00
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Tom Yum Goong – ostro kwaśna zupa z krewetkami
    • Tom Khaa Gai – zupa galangalowa na bazie mleka kokosowego z kurczakiem
    • Pad Thai – klasyczny smażony makaron ryżowy z tofu i kurczakiem
    • Kaeng Phet – wieprzowina w czerwonym curry
    • Kluay Buat Chee – banany w mleku kokosowym
    • Cena:
      • 270,00 PLN