2020-11-28 KURS KUCHNI ARABSKIEJ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI ARABSKIEJ

     

    Wyrosła na styku historycznych szlaków handlowych, pozostająca pod silnym wpływem islamu i ogromnie zróżnicowana ze względu na warunki przyrodnicze. Wspólny mianownik tej wielonarodowej tradycji kulinarnej to prostota i gościnność, bogactwo przypraw i umiejętne łączenie orzeźwiających warzyw i ziół z doskonale przyrządzonymi mięsami i lokalnym pieczywem. Oraz desery – obłędnie słodkie, aromatyczne i zdecydowanie warte chwili zapomnienia.

    Podróży przez smaki i aromaty kuchni arabskiej w wydaniu bliskowschodnim przewodzić będzie niesamowity duet Jalil i Dorota Hadrami – doświadczony kucharz pochodzący z Maroka wraz ze swoją żoną, specjalistką i pasjonatką kulinariów i kultury arabskiej.

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. Jednocześnie tam, gdzie jest to możliwe, uczestnicy wykonują pracę indywidualnie.

    Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia z 5 dni roboczych nawet do 6 godzin przed jego rozpoczęciem. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub w przypadku braku odpowiednika, szkolenie o tożsamej wartości pieniężnej. Informację o skorzystaniu z opcji i odwołaniu swojego udziału należy zgłosić mailowo na adres info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl

    Dodaj usługę do koszyka klikając tutaj.

    UWAGA

    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

     

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 28 listopada 2020 r., sobota, godz. 13:00
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
      • – Chleb arabski
      • – Muhammara – syryjska pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich
      • – Falaffel – klasyczne smażone kotleciki z ciecierzycy
      • – Tabbouleh – sałatka z natki pietruszki, pomidorów, kaszy bulgur i pestek granatu
      • – Kefa – kulki z mielonej wołowiny z okrą i ciecierzycą w sosie pomidorowym
      • – Muhalabiyah-  pudding mleczny z wodą różaną i pomarańczową
    • Cena:
      • 220,00 PLN