2020-11-26 KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK TAJLANDIA - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK TAJLANDIA

    Jedna z najbardziej popularnych kuchni świata. Niesamowicie prosta, pikantna i obłędna w smaku. To między innymi dla niej rzesze Polaków wyruszają w podróż do Tajlandii. Przeprowadzimy Was przez podstawowe warzywa, owoce, zioła i sosy, poznacie tajskie metody przyrządzania potraw oraz historię i kulturę Krainy Uśmiechu. Dowiecie się czym zastąpić tradycyjne sosy kuchni tajskiej – rybny i ostrygowy.
    Podczas części teoretycznej przekażemy Wam wiedzę, która umożliwi poznanie i zrozumienie tej z pozoru prostej sztuki kulinarnej. Poznacie podstawowe składniki tajskich potraw takie jak galangal, trawa cytrynowa, liście limonki kaffir. W części praktycznej przygotujemy 5 tradycyjnych dań, na bazie których poznacie podstawowe i najważniejsze techniki gotowania po tajsku.

    Kurs prowadzi Kasia Zielska, z Instytutem związana od 10 lat. Miłośniczka i pasjonatka kuchni tajskiej. W Tajlandii nawet lokalnych kucharzy zaskakuje pikantnością swoich dań, a curry to jej drugie imię:) Zawodowo projektuje autorskie przepisy dla kulinarnych marek. Na co dzień pracuje jako nauczycielka sztuki i malarstwa w szkole średniej i rozwija swoją karierę artystyczną.

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu azjatyckiego i pakietu vege.

    Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia z 5 dni roboczych nawet do 6 godzin przed jego rozpoczęciem. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub w przypadku braku odpowiednika, szkolenie o tożsamej wartości pieniężnej. Informację o skorzystaniu z opcji i odwołaniu swojego udziału należy zgłosić mailowo na adres info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
    Dodaj usługę do koszyka klikając tutaj.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 26 listopada 2020 r., czwartek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Tom khaa: zupa na mleku kokosowym z galangalem i groszkiem cukrowym
    • wegańska sałatka z owocem chlebowca i tajskimi ziołami
    • Wegańskie domowe curry z cieciorką
    • Pad see ew: Makaron ryżowy z kapustą pak choi
    • Mango sticky rice: ryż kleisty z mlekiem kokosowym i mango
    • Cena:
      • 270,00 PLN