2020-11-24 KURS KUCHNI INDYJSKIEJ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI INDYJSKIEJ

     

     

     

     

    Zapraszamy na kolejną część kursu kuchni indyjskiej ze znanym i uwielbianym Tapim Sharma! Tym razem przeniesiemy się na gorące południe Indii, aby poznać tamtejsze smaki i aromaty. Bogatsze południe kraju to większa ilość przypraw, dodatek uwielbianego kokosa, a także mniej pikanterii w porównaniu do północy! Będzie jak zwykle aromatycznie, zdrowo i przede wszystkim obłędnie smacznie. A wszystko to przeplatane indyjskimi opowieściami i mnóstwem humoru naszego wspaniałego prowadzącego!

    Kurs może być realizowany w ramach pakietu azjatyckiego.

    Zachęcamy do zakupienia kursu jako prezentu okolicznościowego. Jeśli chcecie Państwo obdarować kogoś oryginalnym prezentem, w powyższym formularzu „Zaproszenie Dla:” prosimy o dokładne podanie imienia i nazwiska osoby obdarowywanej. Specjalne, imienne zaproszenie, zostanie wysłane pocztą pod adres zamawiającego lub inny podany w uwagach zamówienia.

    Tapinder Sharma – hindus z Punjab, restaurator, właściciel sieci restauracji indyjskich Ganesh oraz Origami Bistro, wegetarianin i pasjonat zdrowej, odpowiednio skomponowanej i naprawdę nieźle doprawionej kuchni. Prywatnie fantastyczny, otwarty, pełen charyzmy i pasji prowadzący, który podczas kursu przekaże Wam nie tylko ogromną wiedzę na temat swojej rodzimej kuchni, ale wprowadzi Was w niesamowity świat kultury indyjskiej.

     

    Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia z 5 dni roboczych nawet do 6 godzin przed jego rozpoczęciem. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub w przypadku braku odpowiednika, szkolenie o tożsamej wartości pieniężnej. Informację o skorzystaniu z opcji i odwołaniu swojego udziału należy zgłosić mailowo na adres info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl

    Dodaj usługę do koszyka klikając tutaj.
    UWAGA

    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

     

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 24 listopada 2020, wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Rava dosa – cieniutkie naleśniki z przyprawami
    • Lemon rice – ryż basmati smażony po indyjsku
    • Curd rice – aromatyczny ryż z jogurtem z podsmażonymi przyprawami
    • Madras raita – orzeźwiający sos na bazie jogurtu ze świeżymi warzywami
    • Coconut chutney – główny bohater regionu, aromatyczny chutney kokosowy
    • Umpa – pożywne danie na bazie semoliny z orzechami i przyprawami
    • South indian kheer – deser z dodatkiem szafranu, kardamonu, rodzynek i orzechów
    • Cena:
      • 270,00 PLN