2020-11-21 KURS CUKIERNICZY: DEKORACJA TORTU KWIATAMI MAŚLANYMI - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: DEKORACJA TORTU KWIATAMI MAŚLANYMI

     

     

     

     

     

    Precyzyjne dekorowanie ciast i tortów to nie lada wyzwanie dla każdego cukiernika. Podczas naszego kursu z niezrównaną Kingą Filipowicz, skupimy się na dekoracji kwiatami maślanymi. Tego rodzaju ozdoba wyróżnia się wyjątkową trwałością, kuszącym wyglądem i jest całkowicie jadalna. Razem z Kingą każdy Uczestnik przygotuje swój własny tort, który następnie ozdobi kompozycją z wybranych kwiatów przygotowanych na bazie maślanego kremu. Nauczycie się przygotowywać ozdoby z kremu w kształcie: kwiatu róży, piwonii, margerytki, klematisa i liści. Podczas kursu dowiesz się przede wszystkim, z jakim kremem maślanym pracować, jak go przygotować, przechowywać, i wreszcie jak stworzyć piękne kwiaty maślane, którymi ozdobisz swój tort. Aby uzyskać pożądany efekt, czyli żeby Twój tort wygladał jak bukiet, musisz opanować nie tylko sam sposób przygotowania kremu, ale techniki jego barwienia, wyciskania wybranych kształtów czy też korzystania z tylek dekoratorskich. To jednak nie wszystko, poza techniką, dowiesz się również jak aranżować kompozycje kwiatowe, by dobrze umocować je torcie.

    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

    Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia z 5 dni roboczych nawet do 6 godzin przed jego rozpoczęciem. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub w przypadku braku odpowiednika, szkolenie o tożsamej wartości pieniężnej. Informację o skorzystaniu z opcji i odwołaniu swojego udziału należy zgłosić mailowo na adres info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
    Dodaj usługę do koszyka klikając tutaj.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

     

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej (budynek Skład bananów), ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 21 listopada 2020 r., sobota, godz. 10:00
    CZAS TRWANIA 6 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE
    • Każdy Uczestnik przygotuje swój własny tort, który przełoży kremem, a następnie przygotuje na nim kompozycję z maślanych kwiatów.
    • Cena:
      • 350,00 PLN