2020-11-18 KURS KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ

     

     

     

     

    Bajecznie kolorowa, wyrazista i obłędnie smaczna. Znana nam dziś kuchnia meksykańska jest wypadkową tradycji kulinarnych rdzennych plemion Ameryki Środkowej oraz europejskich zwyczajów przywiezionych przez konkwistadorów. Bogactwo kulinarne Meksyku to przede wszystkim cały wachlarz gatunków ostrych papryczek, rozmaite odmiany królujących w regionie roślin strączkowych i kukurydzy, rozpływające się w ustach avocado i dojrzałe pomidory oraz takie egzotyczne i  produkty, jak choćby kaktus.

    Warsztaty kuchni meksykańskiej to intensywnie spędzony czas w towarzystwie historii, kultury oraz najlepszych dań kuchni Meksyku oraz tex-mex.

    W świat ten uczestników wprowadzi Isabel Balderas – rodowita Meksykanka i szef kuchni w wieloletnim doświadczeniem. Na co dzień trzyma pieczę nad kuchnią stołecznej restauracji Dos Tacos. Prywatnie to przesympatyczna i otwarta osoba oraz chodząca kopalnia wiedzy! Z radością i właściwym sobie urokiem dzieli się ze swoimi kursantami babcinymi sposobami na idealną salsę oraz anegdotami prosto z meksykańskiego podwórka. Pod jej okiem uczestnicy szkolenia nauczą się przyrządzać między innymi domową tortillę, dobierać odpowiednie produkty i przyprawy. Jedno jest pewne – będzie piekielnie smacznie!

     

    Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia z 5 dni roboczych nawet do 6 godzin przed jego rozpoczęciem. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub w przypadku braku odpowiednika, szkolenie o tożsamej wartości pieniężnej. Informację o skorzystaniu z opcji i odwołaniu swojego udziału należy zgłosić mailowo na adres info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
    Dodaj usługę do koszyka klikając tutaj.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

     

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 18 listopada 2020 r., środa, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Coctel de camaron – krewetki w sosie pomidorowo-pomarańczowym z awokado i jalapeño
    • Enchiladas Verder – tortilla kukurydziana z kurczakiem w sosie tomatillo i twarogiem
    • Frijoles charros – czarna fasola z kiełbasą chorizo i boczkiem
    • Guacamole – mus z awokado z jalapeño i kolendrą
      Cocada – ciasto mleczno-kokosowe z lodami

    • Cena:
      • 270,00 PLN