2020-10-17 KURS CUKIERNICZY: MONOPORCJE CZ. 1 - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: MONORPOCJE CZ. 1

    Dwudniowy spotkanie z monoporcjami to wisienka na torcie, podsumowanie zdobytej wiedzy i doświadczenia, spektakularne zakończenie Kompleksowego Kursu Cukierniczego. Monoporcje, ciastka bankietowe, desery na talerzu – małe dzieła sztuki, wymagają niezwykłej precyzji i umiejętności. Kluczowe są tu także dekoracyjne wykończenie deseru i kompozycja na talerzu. Będziemy pracować z czekoladą, przygotowywać różne warianty mirror glace. Nauczycie się wykorzystywać podstawy kuchni molekularnej w Waszych deserach – przygotujecie m.in. orzechową ziemię, dekoracje z pianki, jadalną wełnę mineralną, owocowy kawior oraz dowiecie się, jak korzystać z izomaltu.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.
    Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia z 5 dni roboczych nawet do 6 godzin przed jego rozpoczęciem. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub w przypadku braku odpowiednika, szkolenie o tożsamej wartości pieniężnej. Informację o skorzystaniu z opcji i odwołaniu swojego udziału należy zgłosić mailowo na adres info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
    Dodaj usługę do koszyka klikając tutaj.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, budynek „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 17 października 2020 r., sobota, godz. 15:00
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE • Deser na talerzu – czekoladowy fondant z kremem z owoców leśnych i dekoracją z wykorzystaniem elementów kuchni molekularnej
    • Kokosowy mus z mango z białą polewą lustrzaną – wstępne przygotowanie
    • Mus czekoladowy z porzeczką i polewa lustrzaną na bazie ciemnej czekolady – wstępne przygotowaniem
    • Cena:
      • 320,00 PLN