2020-11-10 Gęsina NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • GĘSINA

    Listopad to czas na gęsinę. Jak wybrać odpowiednie mięso, jak ją przygotować by była smaczna i soczysta, jakie dobrać dodatki. Jak wykorzystać całą gęś by nic się nie zmarnowało, jak przyrządzić klasyczne dania i te mniej popularne. Na te wszystkie pytania rozwiązanie znajdzie niezawodny Sebastian Wilczek, z którym rozbierzemy gęś, by następnie przygotowac z niej aromatyczny rosół z mięsnymi pierożkami, kremowy pasztet, soczystą pierś z jabłkami oraz gulasz z serc. Żadna część się nie zmarnuje!
    Kurs poprowadzi Sebastian Wilczek, dla którego nie ma rzeczy niemożliwych. Doświadczony trener i kucharz, między innymi w Baest, Water&Wine, Neon, Frantoio di Riva, L’Arc Varsovie. Uwielbia polską kuchnię i umiejętnie bawi się jej smakami łącząc je w wyśmienite dania fusion.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
    Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia z 5 dni roboczych nawet do 6 godzin przed jego rozpoczęciem. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub w przypadku braku odpowiednika, szkolenie o tożsamej wartości pieniężnej. Informację o skorzystaniu z opcji i odwołaniu swojego udziału należy zgłosić mailowo na adres info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
    Dodaj usługę do koszyka klikając tutaj.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 10 listopada 2020 r., wtorek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • – Rozbiór gęsi na elementy – jak wykorzystać całą gęś
    • – Rosół z gęsi z pierożkami i lubczykiem
    • – Pasztet z gęsich wątróbek z brandy i tymiankiem podawany na chrupiących grzankach
    • – Pierś z gęsi z jabłkami i rozmarynem
    • – Gulasz z gęsich serc z grzybami, rozmarynem i kaszą
    • Cena:
      • 300,00 PLN