2020-10-22 KURS KUCHNI GRUZIŃSKIEJ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI GRUZIŃSKIEJ

    Kuchnia gruzińska, pełna aromatycznych przypraw, warzyw, kolendry, włoskich orzechów i granatów. Dzięki naciskowi na wysoką jakość produktów, przykładaniu wagi do sezonowości oraz tradycji, kuchnia gruzińska może pochwalić się swoją rozpoznawalnością i uwielbieniem na całym świecie. Podczas naszego szkolenia z rodowitym Gruzinem pokażemy Wam sztandarowe dania tego regionu świata. Klasyczne roladki z grillowanego bakłażana obficie nadziane aromatyczną pastą orzechową, szpinakowe pchali, „gruzińska pizza”, czyli chaczapuri, ukochane pierożki chinkali oraz słodki deser.
    Kurs poprowadzi Gagik Grigoryan – Edukator kulturowy, trener kuchni gruzińskiej. Rodowity Gruzin z miasta Batumi. W Polsce mieszka prawie 6 lat. Prowadzi szkolenia i warsztaty dot. kultury kaukaskiej, w tym gruzińskiej. Gotowanie jest jego pasją życia. Z przyjemnością dzieli się z Polakami i Polkami tajemnicami kuchni gruzińskiej i ormiańskiej. Zasypuje ciekawostkami i karmi doskonałą kuchnią.
    Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu azjatyckiego.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
    Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia z 5 dni roboczych nawet do 6 godzin przed jego rozpoczęciem. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub w przypadku braku odpowiednika, szkolenie o tożsamej wartości pieniężnej. Informację o skorzystaniu z opcji i odwołaniu swojego udziału należy zgłosić mailowo na adres info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
    Dodaj usługę do koszyka klikając tutaj.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 22 październik 2020 r., czwartek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • – Chaczapuri – gruziński placek z serem
    • – Badridżani – grillowane bakłażany nadziewane aromatyczną pastą z orzechów włoskich z granatem
    • – Pchali – przystawka ze szpinaku z granatem
    • – Chinkali – tradycyjne gruzińskie pierożki z mięsem
    • – Pelamuszi – gruziński „budyń” na bazie soku winogronowego z orzechami
    • Cena:
      • 220,00 PLN