2020-10-13 KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK MEKSYK - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ

    Bajecznie kolorowa, wyrazista i obłędnie smaczna. Znana nam dziś kuchnia meksykańska jest wypadkową tradycji kulinarnych rdzennych plemion Ameryki Środkowej oraz europejskich zwyczajów przywiezionych przez konkwistadorów. Bogactwo kulinarne Meksyku to przede wszystkim cały wachlarz gatunków ostrych papryczek, rozmaite odmiany królujących w regionie roślin strączkowych i kukurydzy, rozpływające się w ustach avocado i dojrzałe pomidory oraz takie egzotyczne i  produkty, jak choćby kaktus. Poznaj obłędny smak meksykańskich potrwa w roślinnym wydaniu!

    Warsztaty kuchni meksykańskiej to  intensywnie spędzony czas w towarzystwie historii, kultury oraz najlepszych dań kuchni Meksyku oraz tex-mex. W świat ten uczestników wprowadzi Isabel Balderas – rodowita Meksykanka i szef kuchni w wieloletnim doświadczeniem. Na co dzień trzyma pieczę nad kuchnią stołecznej restauracji Dos Tacos. Prywatnie to przesympatyczna i otwarta osoba oraz chodząca kopalnia wiedzy! Z radością i właściwym sobie urokiem dzieli się ze swoimi kursantami babcinymi sposobami na idealną salsę oraz anegdotami prosto z meksykańskiego podwórka. Pod jej okiem uczestnicy szkolenia nauczą się przyrządzać między innymi domową tortillę, dobierać odpowiednie produkty i przyprawy. Jedno jest pewne – będzie piekielnie smacznie!

    Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia z 5 dni roboczych nawet do 6 godzin przed jego rozpoczęciem. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub w przypadku braku odpowiednika, szkolenie o tożsamej wartości pieniężnej. Informację o skorzystaniu z opcji i odwołaniu swojego udziału należy zgłosić mailowo na adres info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
    Dodaj usługę do koszyka klikając tutaj.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 13 października 2020 r., wtorek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
      • • Pozole verde – zupa z białą kukurydzą z tomatillo i kolendrą
      • • Cactus fajita – kaktus, papryka i batat flambirowane w tequili
      • • Salsa de chipotle – pikantny sos z wędzoną papryką chipotle
      • • Tortillas de harina – własnoręcznie robione placki pszenne
      • • Chimichanga de manzana – chrupiąca tortilla pszenna z jabłkam
    • Cena:
      • 270,00 PLN