2020-10-04 KURS CUKIERNICZY: TORT CZ. 2 NAKED CAKE I NOWOCZESNY ETREMENT - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: TORT CZ. 2 NAKED CAKE I NOWOCZESNY ETREMENT

     

     

     

     

    Podczas drugiej części szkolenia z tortów poznacie tajniki francuskiego entremet – eleganckiego, nowoczesnego i bardzo wymagającego tortu na bazie musu, którego charakterystycznym elementem jest lustrzana polewa. Przygotujecie mirror glace domowym sposobem, nauczycie się ją barwić, poznacie techniki wylewania polewy na przygotowane wcześniej ciasto.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.
    Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia z 5 dni roboczych nawet do 6 godzin przed jego rozpoczęciem. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub w przypadku braku odpowiednika, szkolenie o tożsamej wartości pieniężnej. Informację o skorzystaniu z opcji i odwołaniu swojego udziału należy zgłosić mailowo na adres info@instytut-sztuki-kulinarnej.pl
    Dodaj usługę do koszyka klikając tutaj.
    UWAGA
    Kurs składa się z dwóch części, które się ze sobą łączą,  dlatego konieczne jest wykupienie obu spotkań. Link do pierwszej części szkolenia znajduje się tutaj.
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

     

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, budynek „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 04 października 2020 r., niedziela godz. 15:00
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE
    • Entrement aloe vera z owocami i naked cake sezonowy – składanie i dekoracja
    • Cena:
      • 350,00 PLN