2020-09-24 KURS KUCHNI KOREAŃSKIEJ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI KOREAŃSKIEJ

    Harmonijna, zdrowa, naturalna i o niskiej zawartości tłuszczu – kuchnia kontrastów i wpływów podbija światowe kulinaria. Koreańskie naleśniki, aromatyczna zupa czy uwielbiane kimchi, to tylko początek nieskończonej podróży wgłąb jednej z najzdrowszych kuchni świata.
    Zapraszamy serdecznie na kurs gotowania kuchni koreańskiej z niezwykłą i charyzmatyczną Inessą, która wprowadzi Was w świat kuchni koreańskiej i doskonałych smaków!
    Inessa Kim – Przez kilka lat prowadziła Bistro na warszawskim Muranowie z kuchnią wielokulturową, obecnie skupia się na szkoleniu innych. Brała udział w konkursie Dzień Dobry TVN „Gotuj o wszystko”, była uczestniczką drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF (Polsat), gotowała jako gość w programie TVP-2 „Pytanie na Śniadanie”.
    Od 2013 roku prowadzi warsztaty kulinarne zarówno dla amatorów, jak i zawodowych kucharzy (np. Grand Hotel Mercure w Poznaniu, Zakład Aktywności Zawodowej w Siedlcach).
    W 2014 roku wydała edukacyjną kulinarną grę planszową dla dzieci „Królewski Kucharz”, która uczy podstaw gotowania i języka angielskiego. Autorka świetnej książki o kuchni koreańskiej „Koreański Ferment„, którą możecie kupić w naszym sklepie Masala Smaki Świata.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 24 września 2020 r., czwartek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • – Gamjatang – gęsta zupa na kościach wieprzowych
    • – Własnej roboty kimchi z ogórka i rzodkiewki
    • – Beoseot banchan – sałatka z boczniaków
    • – Eomuk – fish cake (król koreańskiego streetfoodu) na kilka sposobów
    • – Hotteok – chrupiący naleśnik ze słodkim nadzieniem
    • Cena:
      • 270,00 PLN