2020-09-22 KURS KUCHNI PERUWIAŃSKIEJ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI PERUWIAŃSKIEJ

    Współczesna kuchnia peruwiańska łączy w sobie to, co najlepsze w tradycji rdzennych Indian z licznymi wpływami europejskimi. Peru jest ojczyzną kilku tysięcy odmian ziemniaków i chilli, a także wielu gatunków kukurydzy. Nie dziwi więc, że w obliczu tak wielkiej różnorodności Peruwiańczycy wynieśli te z pozoru pospolite produkty na zupełnie nowy poziom kulinarnej sztuki. Czas najwyższy poszerzyć horyzonty i odkryć nowe, południowoamerykańskie oblicze smaków!

    Do peruwiańskiej kuchni zabiorą swoich kursantów Doris Lopez i Marek Witkowski. Ona, pełna ciepła i serdeczności, swoje kulinarne zdolności szlifować zaczęła tuż po wyjściu z kołyski. On, chemik o oratorskim talencie, każdą myśl potrafi przekuć w fascynującą opowieść. Razem w kuchni i w życiu od ponad 30 lat, bezbłędnie rozbrajają urokiem i zarażają pasją do kulinariów coraz to nowe grupy zachwyconych amatorów gotowania.

    Kurs kulinarny pod wodzą Doris i Marka to 4 godziny pysznej zabawy i nauka gotowania na bazie pięciu dań łączących w sobie najlepsze smaki Peru. Wspólnie przygotujemy panierowane owoce morza, orzeźwiającą zupę z komosą ryżową, wieprzową polędwiczkę oraz obłędny waniliowy deser! W programie nie może oczywiście zabraknąć dumy kuchni peruwiańskiej, czyli zjawiskowego ceviche.

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 22 września 2020 r., wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Placki warzywne z pomidorem i marchewką
    • Ceviche – ryba marynowana w soku z limonki podawana z pieczonym batatem i chrupiącą kukurydzą
    • Sopa de quinua – orzeźwiająca zupa z komosą ryżową na bazie skondensowanego mleka
    • Lomo saltado – polędwiczka wieprzowa smażona z warzywami tradycyjnie podawana z ryżem i frytkami
    • Suspiero limeno – delikatny waniliowy deser z Limy
    • Cena:
      • 220,00 PLN