2020-09-12 KURS SUSHI: I STOPIEŃ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS SUSHI: I STOPIEŃ

    Rozmaite trendy kulinarne pojawiają się i znikają, zupełnie jednak nie dotyczy to sushi. Ta wyjątkowa sztuka i duma Japończyków tak bardzo zadomowiła się nad Wisłą, że każdy szanujący się amator gotowania powinien znać co najmniej jej podstawy. Kurs sushi to świetny prezent zarówno dla zupełnych nowicjuszy, jak i osób, które przygotowują sushi w domu, ale pragną doszlifować i usystematyzować swoją wiedzę.

    Bez zapoznania się z historią i filozofią tej japońskiej sztuki kulinarnej trudno o należne poszanowanie tradycji oraz produktów, z jakimi przychodzi nam pracować. Z tego względu na uczestników czeka solidna porcja wiedzy teoretycznej, będącej wstępem do praktyki, a zarazem tłem w procesie przygotowywania idealnego ryżu do sushi. Kursanci posiądą umiejętności właściwego doboru składników oraz odpowiedniego krojenia poszczególnych produktów tak, aby stworzyć przy ich pomocy estetyczną kompozycję. Każdy z uczestników samodzielnie przygotuje hosomaki, futomaki, uramaki oraz nigiri i skomponuje na ich bazie własny wyjątkowy zestaw sushi.

    Kurs poprowadzi Gaweł Stefanowicz – sushi master z warszawskiego Tomo Sushi. Precyzja, poczucie humoru, anielska cierpliwość i encyklopedyczna wiedza to jego cechy szczególne. Szkolenia pod jego czujnym okiem to doskonała inwestycja w rozwój kulinarnych umiejętności!

    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.
    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 12 września 2020 r., sobota, godz. 11:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Historia, istota i rodzaje sushi
    • Omówienie podstawowych surowców potrzebnych do przygotowania sushi
    • Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
    • Trening praktyczny dla uczestników kursu – samodzielne przygotowywanie podstawowych form sushi
    • Cena:
      • 220,00 PLN