2020-09-02 KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK WIETNAM - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK WIETNAM

    Choć od lat obecna na polskich ulicach, kuchnia wietnamska skrywa wciąż wiele sekretów. Warto lepiej ją poznać choćby dlatego, że to jedna z najzdrowszych i najlżejszych kuchni Azji, zwłaszcza w wersji wegańskiej! Na wietnamskich stołach królują świeże zioła, dania z woka, wolno gotowane wywary oraz lekki makaron ryżowy jako uniwersalny dodatek do potraw. A w dodatku przeniesienie odrobiny Wietnamu do własnej kuchni jest bajecznie proste!

    Szczególnie wtedy, kiedy przewodniczką jest Wiktoria Górecka, znana w blogosferze jako Pyza Made In Poland. Niekwestionowana wyrocznia w temacie kultury i kulinariów Wietnamu. Z zawodu psychodietetyk i psycholog kulturowy oraz wykładowca Food Studies na SWPS. Kiedy nie eksploruje wietnamskich miast, niestrudzenie poszukuje nowych kulinarnych inspiracji w Polsce i Europie, z czego skrzętnie zdaje pysznie ilustrowane relacje na blogu. Jej kursy to akademicka metodyczność w przekazywaniu wiedzy połączona z fascynującą wyprawą do samego serca Wietnamu.

    Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu azjatyckiego i pakietu vege.

    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.
    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 02 września 2020 r., środa, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • wege pho – tradycyjny wegański rosół z makaronem i dodatkami
    • spring rollsy z sosem orzechowym i sezonowymi warzywami
    • pikantna sałatka grejpfrutem
    • naleśniki z kiełkami fasoli mung, nerkowcami i zieloną częścią dymki, podawane z sosem i świeżymi wietnamskimi ziołami
    • krem z awokado z dodatkiem wietnamskiej kawy
    • Cena:
      • 270,00 PLN