2020-08-29 KURS KUCHNI AZJATYCKIEJ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI AZJATYCKIEJ

    Kuchnia azjatycka słynie z kulinarnej różnorodności. Łączy ją jednak prostota i naturalność. Krótka obróbka termiczna, wykorzystywanie świeżych ziół i przypraw oraz wierność tradycji sprawiają, że zachwycamy się daniami z dalekiego wschodu.

    Podczas warsztatów odbędziesz podróż po krajach kontrastów i nauczysz się przygotowywać tradycyjne dania kuchni chińskiej, wietnamskiej, tajskiej i japońskiej. Poznasz nietypowe produkty oraz sprzęty wykorzystywane do przygotowywania danych potraw. Usłyszysz zachwycające historię od trenerki, która przemierzyła Azję, żeby zgłębić wiedzę na temat tego kontynentu i podzielić się nią na szkoleniu. Będzie pysznie i orientalnie!

    Kurs prowadzi Wiktoria Górecka, znana jako Pyza Made in Poland. Psycholog kulturowy, psychodietetyk, wykładowca Food Studies. Wietnamczycy mówią, że jeśli ktokolwiek zna się na ich rodzimej kuchni, to właśnie ona. Ogrom wiedzy na temat kuchni wietnamskiej wyniosła z licznych podróży skupiających się na kuchni i kulturze tego wspaniałego kraju. Pod jej czujnym okiem poznacie kuchnię oryginalną i tradycyjną, poznacie prawdziwe tajemnice dań wietnamskich, tajniki, produkty… tak smacznej przygody nie można przegapić!

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 29 sierpnia 2020 r., sobota, godz. 13:00
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Morning Glory – smażony szpinak wodny
    • Pad See Ew – Makaron smażony z warzywami
    • Som Tam – klasyczna streetfoodowa sałatka z papai (u nas w wersji z kalarepą) w piekielnie ostrym dressingu
    • Gai, Moo, Goong Sateh, czyli „satayki” (szaszłyki) z kurczaka w sosie orzechowym
    • Khaw Neaw Ma Maung – sticky rice z soczystym mango
    • Cena:
      • 270,00 PLN