2020-09-04 GOTOWANIE W OGRODZIE: WŁOSKI PIKNIK NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • GOTOWANIE W OGRODZIE: WŁOSKI PIKNIK

    Kuchnia włoska wciąż uchodzi za jedną z najbardziej popularnych na świecie. Kremowe pasty, risotto czy bruschetty, to dania zachwycające prostotą, która jednocześnie nadaje im niezwykłej wyjątkowości.
    Podczas kursu nauczycie się przygotowywać te z pozoru łatwe dania i dowiecie się, jak łączyć składniki, żeby uzyskać najlepsze smakowe wariacje. Wszystko to w naszym ogrodzie na Postępu, gdzie panuje niezwykły letni klimat.
    Kurs poprowadzi Nicola Palladini, rodowity Rzymianin mieszkający w Polsce. Zawodowy aktor i reżyser, lecz prócz scenicznej pasji uwielbia gotować i podróżować. Ma ku temu naturalne predyspozycje, gotowania uczył się od swojej rzymskiej babci, która znając jego zainteresowania, podarowała mu zeszyt pełen tradycyjnych, pysznych przepisów kuchni włoskiej. Od tego czasu Nico szerzy swoją włoską wiedzę i zaraża charyzmą podczas warsztatów kulinarnych.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.
    W przypadku niesprzyjającej pogody kurs zostanie przeniesiony do jednej z naszych sal szkoleniowych

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 4 września 2020r., piątek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • – Panini alla griglia, czyli grillowane kanapki z mozzarellą, spianatą, warzywami i dipem
    • – Letnia sałatka z orkiszu, jęczmienia, pomidorków i mozzarelli
    • – Szaszłyki z krewetkami i ziołami z grilla
    • – Spaghetti cozze e pecorino, czyli makaron z małżami i aromatycznym serem
    • – Aperol Spritz – klasyczny włoski drink na bazie likieru Aperol i musującego Prosecco
    • Cena:
      • 270,00 PLN