2020-08-21 GOTOWANIE W OGRODZIE: KUCHNIA HISZPAŃSKA brak miejsc lista rezerwowa - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • GOTOWANIE W OGRODZIE: KUCHNIA HISZPAŃSKA

    Andaluzja, Katalonia, Kraj Basków, Walencja… chociaż całość tworzy Królestwo Hiszpanii, każdy region rządzi się swoimi prawami, również tymi kulinarnymi. Różnice geograficzne, dostęp do do morza, tereny górzyste, wpływy arabskie to tylko niektóre z czynników, które kształtują tę niesamowitą kuchnię. Jedno na pewno jest wspólne dla wszystkich – mnóstwo świetnej jakości oliwy i szacunek do rodzimych produktów.
    Podczas naszych kursów kuchni hiszpańskiej poznacie dania poszczególnych regionów, zarówno te najbardziej znane i tradycyjne jak paella, jak i bardziej nietypowe, charakterystyczne tylko dla wybranych obszarów. Znane na całym świecie hiszpańskie oliwki, obłędna suszona szynka serrano, aromatyczne sery, świeże warzywa i owoce – to tylko początek naszej hiszpańskiej podróży.
    Kultura jedzenia, unikalny styl tapas, niepowtarzalne potrawy i smaki.
    W beztroski klimat zalanych słońcem hiszpańskich uliczek wprowadzi Was Maria Najgrodzka, Polka o absolutnie południowym temperamencie. Zakochana z wzajemnością w kuchni Hiszpanii, od lat zawodowo gotuje (ostatnio w warszawskim tapas barze Mojo Picon) i trenuje kulinarnych zapaleńców.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw.
    Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 21 sierpnia 2020 r., piątek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • – Salpicon de marisco – sałatka z owoców morza w delikatnym sosie winegret z chrupiącymi warzywami
    • – Gambas al romesco – krewetki królewskie z grilla w sosie romesco
    • – Gazpacho – hiszpański chłodnik pomidorowy idealny na upały
    • – Paella negra – paella barwiona atramentem z kałamarnicy z owocami morza
    • – Berenjenas con miel – chrupiące bakłażany z miodem z własnej pasieki
    • Cena:
      • 220,00 PLN