2020-08-19 Gotowanie w ogrodzie: wegański grill NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • GOTOWANIE W OGRODZIE: WEGAŃSKI GRILL

    Grillowanie na świeżym powietrzu, spotkania ze znajomymi to jeden z najprzyjemniejszych sposób na spędzanie ciepłych letnich dni. Smak wędzonki i dymny charakter potraw to coś, na co wielu czeka przez cały rok. My zabieramy Was na grilla całkowicie po wegańsku. Bez mięsa i produktów odzwierzęcych. Wegetarianinom i weganinem damy fantastyczną alternatywę, a tym jedzącym mięso pokażemy jak wiele możliwości daje nam grill. Czy to w postaci zwykłego domowego rusztu czy patelni grillowej, z której możemy korzystać w domowym zaciszu.
    Przy wegańskim grillu świetnie będziemy bawić się z Sebastianem Wilczkiem, dla którego nie ma rzeczy niemożliwych. Doświadczony trener i kucharz, między innymi w Baest, Water&Wine, Neon, Frantoio di Riva, L’Arc Varsovie. Uwielbia polską kuchnię i umiejętnie bawi się jej smakami łącząc je w wyśmienite dania fusion.
    Grillować będziemy zarówno warzywa jak i owoce, grzyby, a także indonezyjski tempeh. Przekażemy Wam szereg inspiracji do własnych kompozycji grillowych i przede wszystkim fenomenalnie spędzimy czas.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 19 sierpnia 2020 r., środa, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • – Wędzony seler z sojową śmietaną, fistaszkami i salsą z gruszki i pietruszki
    • – Baba Ghanoush, czyli arabska pasta z bakłażana z grillowaną tortillą
    • – Grillowany batat z glazurą z miso z kolendrą
    • – Szaszłyki z tempeh, cebulą czerwoną, papryką i cukinią
    • – Grillowane boczniaki z wędzoną papryką
    • – Ananas yakitori z cukrem trzcinowym, jogurtem sojowym, granatem, orzechami i melisą.
    • Cena:
      • 270,00 PLN