2020-08-06 KURS KUCHNI WIETNAMSKIEJ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI WIETNAMSKIEJ

    Choć od lat obecna na polskich ulicach, kuchnia wietnamska skrywa wciąż wiele sekretów. Warto lepiej ją poznać choćby dlatego, że to jedna z najzdrowszych i najlżejszych kuchni Azji. Na wietnamskich stołach królują świeże zioła, dania z woka, wolno gotowane wywary oraz lekki makaron ryżowy jako uniwersalny dodatek do potraw i niezastąpiony lokalny sos rybny. A w dodatku przeniesienie odrobiny Wietnamu do własnej kuchni jest bajecznie proste!

    Szczególnie wtedy, kiedy przewodniczką jest Wiktoria Górecka, znana w blogosferze jako Pyza Made In Poland. Niekwestionowana wyrocznia w temacie kultury i kulinariów Wietnamu. Z zawodu psychodietetyk i psycholog kulturowy oraz wykładowca Food Studies na SWPS. Kiedy nie eksploruje wietnamskich miast, niestrudzenie poszukuje nowych kulinarnych inspiracji w Polsce i Europie, z czego skrzętnie zdaje pysznie ilustrowane relacje na blogu. Jej kursy to akademicka metodyczność w przekazywaniu wiedzy połączona z fascynującą wyprawą do samego serca Wietnamu.

    Szkolenie z przyrządzania smaków Wietnamu z pewnością uraduje każdego bywalca barów w Wólce Kosowskiej czy smakosza z rozrzewnieniem wspominającego legendarne kulinarne perły ze Stadionu X-lecia!

    Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu azjatyckiego.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.
    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 06 sierpnia 2020 r., czwartek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Wietnamska zupa z kurczakiem (phở gà)
    • Summer rollsy z krewetkami, boczkiem i świeżymi wietnamskimi ziołami (gỏi cuốn)
    • Sałatka z piklami, kurczakiem i kolendrą (gỏi gà bắp cải)
    • Makaron z wołowiną w stylu południowo-wietnamskim (bún bò Nam Bộ)
    • Krem z awokado z mlekiem skondensowanym (sinh tố bơ)
    • Cena:
      • 270,00 PLN