2020-07-25 KURS KUCHNI CHIŃSKIEJ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI CHIŃSKIEJ

    Kolebka kultury kulinarnej, matka 5 smaków, obecna na wszystkich kontynentach – Wielka Kuchnia Chińska. Sprowadzona do barowego jedzenia miernej jakości, powraca w wielkim stylu i najlepszym wykonaniu!
    Su-chuan mówi, że niezależnie od błędnych ocen kuchni chińskiej, najważniejsze jest to, że Chińczycy szanują jedzenie. Wierzą, że jedzenie ma wpływ na nasze zdrowie i stąd wywodzi się filozofia jedzenia wg harmonii Yin i Yang. Chińczycy potrafią podzielić jedzenie nie tylko na 5 smaków, ale i na 5 kolorów: zielony, czerwony, żółty, biały i czarny, które odpowiadają 5 „ruchom” – drzewo, ogień, ziemia, złoto i woda, a te dalej pięciu organom ludzkiego ciała i czterem porom roku…
    Chińskie potrawy mają swoje cechy, ich nazewnictwo ma ogromne znaczenie i wszystko w nich ma sens, który odzwierciedla się w nas samych.
    Zapraszamy serdecznie na kurs gotowania z „Natashą” Su-chuan, trenerką rodem z Tajwanu – miejsca łączącego wszystko to co w kuchni chińskiej najlepsze. Natasha zabierze Was w kulinarną podróż po Chinach, prowadząc was ścieżką przez osiem prowincji, różniących się klimatem, położeniem geograficznym, historią i zwyczajami.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 25 lipca 2020 r., sobota, godz. 11:30
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Sałatka z kurczaka i warzywami po syczuańsku川式凉拌鸡丝 (chuanshi liangban jisi)
    • Tradycyjna tajwańska zupa z wieprzowiną i grzybami 赤肉羹( Chi rou geng)
    • Sajgonki z krewetkami 中式鲜虾春卷 (zhongshi xianxia chun juan)
    • Wołowina w pięciu smakach ze szpinakiem 菠菜牛肉 (bocai niurou)
    • Ciasteczka z pianką i żurawiną
    • Cena:
      • 220,00 PLN