2020-07-25 Kurs cukierniczy: ptysie i eklery - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: PTYSIE I EKLERY

     

     

     

    Ciasto parzone to prawdziwy sprawdzian cukierniczych umiejętności, wyższy stopień słodkiego wtajemniczenia. Sekret idealnych ptysi i eklerów tkwi w precyzyjnej technice pieczenia i odpowiednich proporcjach. Samo ciasto to jednak nie koniec kulinarnych wyzwań. Poznacie oryginalne przepisy na pyszne kremy i dodatki, przygotujecie orzechowy crumble, czekoladowy craquelin i niezwykle aksamitny ganache. Wasze wypieki zrobią wrażenie na najbardziej wymagających smakoszach.
    Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu cukierniczego.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

     

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, budynek „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 25 lipca 2020 r., sobota, godz. 15:00
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE
    • Eklery cytrynowe z orzechowym crumble dekorowane bezą
    • Ptysie z czekoladowym craquelin oraz kremem ganache
    • Cena:
      • 300,00 PLN