2020-07-05 Kurs cukierniczy: bezy i makaroniki - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: BEZY I MAKARONIKI

     

     

    Idealnie okrągłe, z charakterystyczną falbanką wokół, kolorowe francuskie makaroniki świadczą o kunszcie i precyzji cukiernika. Krucha na zewnątrz, ciągnąca w środku beza wymaga znajomości receptury, technicznych umiejętności i wiedzy. Na kursie poznacie tajniki udanych wypieków przygotowanych na bazie białka, nauczycie się, jak formować z ubitej masy fantazyjne kształty. Dowiecie się także, jakie kremy i dodatki łączyć z tymi wyjątkowo słodkimi wypiekami.
    Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu cukierniczego.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

     

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, budynek „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 5 lipca 2020 r., niedziela, godz. 15:00
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE
    •  Pavlova cappucino z kremem kajmakowym
    • Mini beziki – zabawa formą
    • Makaroniki z kremem cytrynowym i ganache z mlecznej czekolady
    • Cena:
      • 340,00 PLN