2020-07-04 Kurs cukierniczy: czekolada i karmel - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: CZEKOLADA I KARMEL

     

     

    Praca z czekoladą to trudne rzemiosło, wymagające precyzji i znajomości receptur. Pokażemy Wam, jak przygotować oryginalne czekoladowe dekoracje i dodatki do klasycznych deserów. Na kursie dowiecie się także, jak stworzyć karmelowy sos o idealnej konsystencji. Przygotujecie cztery desery w spektakularnej odsłonie.
    Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu cukierniczego.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

     

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, budynek „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 4 lipca 2020 r., sobota, godz. 15:00
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE
    • Panna cotta w amous buche z czekoladową dekoracją
    • Tiramisu z krokantem jako chrupiącym dodatkiem
    • Eggnog syllabub – deser z XVIII wieku w koszyku czekoladowym
    • Lava cake z sosem karmelowym
    • Cena:
      • 320,00 PLN