2020-06-28 Kurs cukierniczy: ciasta kruche - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: CIASTA KRUCHE

     

     

    Spody do owocowych ciast lub wytrawnych tart, ciasteczka, rogaliki, kruszonka – kruche ciasto to podstawa wielu wypieków. Ważne są proporcje, sposób zagniatania ciasta, temperatura składników, czas przygotowania. Na kursie poznacie wszystkie tajemnice idealnie kruchego ciasta. Będziecie pracować nad formą i estetyką wypieków. Poznacie także ciekawe połączenia smaków, samodzielnie przyrządzicie między innymi nadzienie do tartaletek i klasyczny lemon curd.
    Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu cukierniczego.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

     

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, budynek „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 28 czerwca 2020 r., niedziela, godz. 15:00
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE
    • Krucha tarta cytrynowa wykończona bezą włoską
    • Tartaletki na cieście półkruchym z creme patissiere i solonym karmelem
    • Maślane różyczki – zabawa z kształtem i formą ciasta kruchego
    • Cena:
      • 300,00 PLN