2020-06-07 KURS CUKIERNICZY: WEGAŃSKIE DESERY I WYPIEKI - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: WEGAŃSKIE DESERY

    Wciąż panuje przekonanie, że bez dodatków odzwierzęcych nie możemy przygotować równie smacznych deserów, jak te na jajkach czy maśle. Razem z Kingą Filipowicz, mistrzynią wszelkich słodkości, pokażemy Wam, że wegańskie desery mogą być równie smaczne i proste w przygotowaniu. Dokładnie omówimy sposoby wykorzystania technik i zasady pracy z danym zamiennikiem w różnych wypiekach i deserach. Dowiecie się między innymi, czym zastąpić jajka, mleko oraz cukier, jakie kremy można przygotować do tortów, a także poznacie różnorodne składniki niezbędne w wypiekach wegańskich np. rodzaje mąk również tych bez glutenu.
    Kurs dedykujemy osobom, które nie mogą bądź nie chcą spożywać produktów pochodzenia zwierzęcego lub są zainteresowane niekonwencjonalnymi wypiekami i słodkościami, niezależnie od tego, czy są amatorami, czy mają już za sobą pierwsze kroki w przygotowywaniu różnorodnych deserów.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5
    TERMIN 07 czerwca 2020 r., niedziela, godz. 10:00
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-13 osób
    W PROGRAMIE
    • beza z owocami i kremem kokosowym
    • panna cotta z musem malinowym
    • ciasto drożdżowe z powidłami śliwkowymi
    • tarta z kremem jaglanym na orzechowo-daktylowym spodzie
    • Cena:
      • 270,00 PLN