2020-04-25 KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK TAJLANDIA - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK TAJLANDIA

    Jedna z najbardziej popularnych kuchni świata. Niesamowicie prosta, pikantna i obłędna w smaku. To między innymi dla niej rzesze Polaków wyruszają w podróż do Tajlandii. Przeprowadzimy Was przez podstawowe warzywa, owoce, zioła i sosy, poznacie tajskie metody przyrządzania potraw oraz historię i kulturę Krainy Uśmiechu. Dowiecie się czym zastąpić tradycyjne sosy kuchni tajskiej – rybny i ostrygowy.
    Podczas części teoretycznej przekażemy Wam wiedzę, która umożliwi poznanie i zrozumienie tej z pozoru prostej sztuki kulinarnej. Poznacie podstawowe składniki tajskich potraw takie jak galangal, trawa cytrynowa, liście limonki kaffir. W części praktycznej przygotujemy 5 tradycyjnych dań, na bazie których poznacie podstawowe i najważniejsze techniki gotowania po tajsku.

    Kurs prowadzi Kasia Zielska, z Instytutem związana od 10 lat. Miłośniczka i pasjonatka kuchni tajskiej. W Tajlandii nawet lokalnych kucharzy zaskakuje pikantnością swoich dań, a curry to jej drugie imię:) Zawodowo projektuje autorskie przepisy dla kulinarnych marek. Na co dzień pracuje jako nauczycielka sztuki i malarstwa w szkole średniej i rozwija swoją karierę artystyczną.

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu Vege Master i Azja Expert.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 25 kwietnia 2020 r., sobota, godz. 15:00
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Tom khaa: zupa na mleku kokosowym z galangalem i groszkiem cukrowym
    • wegańska sałatka z owocem chlebowca i tajskimi ziołami
    • Wegańskie domowe curry z cieciorką
    • Pad see ew: Makaron ryżowy z kapustą pak choi
    • Mango sticky rice: ryż kleisty z mlekiem kokosowym i mango
    • Cena:
      • 270,00 PLN