2020-04-24 KURS KUCHNI GRUZIŃSKIEJ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI GRUZIŃSKIEJ

    Kuchnia gruzińska, pełna aromatycznych przypraw, warzyw, kolendry, włoskich orzechów i granatów. Dzięki naciskowi na wysoką jakość produktów, przykładaniu wagi do sezonowości oraz tradycji, kuchnia gruzińska może pochwalić się swoją rozpoznawalnością i uwielbieniem na całym świecie. Podczas naszego szkolenia z rodowitym Gruzinem pokażemy Wam sztandarowe dania tego regionu świata. Klasyczne roladki z grillowanego bakłażana obficie nadziane aromatyczną pastą orzechową, klasyczne chinkali, chaczapuri, pełen warzyw gulasz adżapsandali oraz słodki deser.
    Kurs poprowadzi Gagik Grigoryan – Edukator kulturowy, trener kuchni gruzińskiej. Rodowity Gruzin z miasta Batumi. W Polsce mieszka prawie 6 lat. Prowadzi szkolenia i warsztaty dot. kultury kaukaskiej, w tym gruzińskiej. Gotowanie jest jego pasją życia. Z przyjemnością dzieli się z Polakami i Polkami tajemnicami kuchni gruzińskiej i ormiańskiej. Zasypuje ciekawostkami i karmi doskonałą kuchnią.
    Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu Azja Expert.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 24 kwietnia 2020 r., piątek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • roladki z bakłażanów nadziewane pastą orzechową
    • chinkali z mięsem – tradycyjne gruzińskie pierożki nadziewane mięsem wieprzowo-wołowym
    • adżapsandali – gulasz warzywny z bakłażanem, papryką i pomidorami, doprawiony świeżą kolendrą i przyprawą chmeli-suneli
    • chaczapuri – tradycyjny placek drożdżowy z fetą i mozzarellą
    • pelamuszi – deser o konsystencji budyniu, na bazie świeżego soku winogronowego i mąki kukurydzianej, serwowany z orzechami włoskimi
    • Cena:
      • 220,00 PLN