2020-08-07 GOTOWANIE W OGRODZIE: KUCHNIA GRUZIŃSKA - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • GOTOWANIE W OGRODZIE: KUCHNIA GRUZIŃSKA

    Kuchnia gruzińska, pełna aromatycznych przypraw, warzyw, kolendry, włoskich orzechów i granatów. Dzięki naciskowi na wysoką jakość produktów, przykładaniu wagi do sezonowości oraz tradycji, kuchnia gruzińska może pochwalić się swoją rozpoznawalnością i uwielbieniem na całym świecie. Podczas naszego szkolenia z rodowitym Gruzinem pokażemy Wam sztandarowe dania tego regionu świata, tym razem w wersji na grilla. Aromatyczne szaszłyki z karkówką i kurczakiem, klasyczny lula kebab, sałatka z grillowanych warzyw, lawasz oraz słodki deser to idealna propozycja na wspólne gotowanie w ogrodzie.
    Kurs poprowadzi Gagik Grigoryan – Edukator kulturowy, trener kuchni gruzińskiej. Rodowity Gruzin z miasta Batumi. W Polsce mieszka prawie 6 lat. Prowadzi szkolenia i warsztaty dotyczące kultury kaukaskiej, w tym gruzińskiej. Gotowanie jest jego pasją życia. Z przyjemnością dzieli się z Polakami i Polkami tajemnicami kuchni gruzińskiej i ormiańskiej. Zasypuje ciekawostkami i karmi doskonałą kuchnią.
    Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu azjatyckiego.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (ogród)
    TERMIN 07 sierpnia 2020 r., piątek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • – Gruzińskie szaszłyki z karkówką i kurczakiem
    • – Lula kebab – grillowane mięso mielone wołowo-wieprzowe
    • – Sałatka z grillowanych sezonowych warzyw – bakłażana, papryki i pomidora
    • – Lawasz – gruziński chlebek
    • – Pelamuszi – deser o konsystencji budyniu, na bazie świeżego soku winogronowego i mąki kukurydzianej, serwowany z orzechami włoskimi
    • Cena:
      • 220,00 PLN