2020-07-22 KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK PÓŁWYSEP ARABSKI - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK PÓŁWYSEP ARABSKI

     

     

     

     

    Kuchnia arabska kojarzy się głównie z hummusem i falafelem oraz zupą z soczewicy. Wyjątkowych, ciekawych i niesamowicie smacznych potraw jest jednak zdecydowanie więcej. Kolorowe sałatki, aromatyczne pasty, cytrusowe ciasta czy sycące zupy. I to wszystko znajdziemy głownie w wersji wege!

     

    Kuchnia arabska jest niczym kopalnia pomysłów na wegańskie potrawy, które zaskoczą nas swym smakiem i aromatem, a co więcej…nawet mięsożercom dadzą zapomnieć o istnieniu mięsa.

    Waszymi trenerami będą charyzmatyczni Dorota i Jalil Hadrami – Polka i Marokańczyk, którzy kuchnię arabską mają we krwi i ciągle zdobywają nowe doświadczenia. Trenerzy podzielą się z Wami swoja wiedzą, omówią charakterystyczne składniki, przygotują dania, aby na końcu móc cieszyć się prawdziwą wegańska arabską ucztą.

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. Jednocześnie tam, gdzie jest to możliwe, uczestnicy wykonują pracę indywidualnie.
    Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu vege.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

     

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 22 lipca 2020 r., środa, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Fattoush – sałatka ze świeżych warzyw z arabskim chlebem
    • Pieczony bakłażan z zielonym kuskusem i sosem tahini
    • Rainbow falafel – wielokolorowe kotleciki z ciecierzycy z dodatkiem buraka, kurkumy i szpinaku
    • Kibbeh vege – zapiekanka z batatów z dodatkiem aromatycznych przypraw i ziół
    • Vegan muhhalabyia – delikatny pudding na bazie roślinnego mleka o aromacie płatków róży i pistacji
    • Cena:
      • 270,00 PLN