2020-07-09 KURS KUCHNI TAJSKIEJ brak miejsc lista rezerwowa - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI TAJSKIEJ

    Jedna z najbardziej popularnych kuchni świata. Niesamowicie prosta, pikantna i obłędna w smaku. To między innymi dla niej rzesze Polaków wyruszają w podróż do Tajlandii. Przeprowadzimy Was przez podstawowe warzywa, owoce, zioła i sosy, poznacie tajskie metody przyrządzania potraw oraz historię i kulturę Krainy Uśmiechu.
    Podczas części teoretycznej przekażemy Wam wiedzę, która umożliwi poznanie i zrozumienie tej z pozoru prostej sztuki kulinarnej. Poznacie podstawowe składniki tajskich potraw takie jak galangal, trawa cytrynowa, liście limonki kaffir. W części praktycznej przygotujemy 5 tradycyjnych dań, na bazie których poznacie podstawowe i najważniejsze techniki gotowania po tajsku.
    Kurs poprowadzi Wiktoria Górecka, znana jako Pyza Made in Poland, autorka bloga o tej samej nazwie, na którym znajdziecie autentyczne przepisy na dania kuchni azjatyckiej. Psycholog kulturowy, psychodietetyk i wykładowca Food Studies. Ogrom wiedzy na temat kuchni azjatyckiej wyniosła z licznych podróży skupiających się na kulinarnych i kulturalnych aspektach tej części świata. Pod jej czujnym okiem poznacie kuchnię oryginalną i tradycyjną, poznacie prawdziwe tajemnice dań tajskich, tajniki i produkty. Serdecznie zapraszamy!
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
    Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu Azja Expert.
    UWAGA
    Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym program szkolenia może ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 09 lipca 2020 r., czwartek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Tom Yum Goong – ostro kwaśna zupa z krewetkami
    • Tom Khaa Gai – zupa galangalowa na bazie mleka kokosowego z kurczakiem
    • Pad Thai – klasyczny smażony makaron ryżowy z tofu i kurczakiem
    • Kaeng Phet – wieprzowina w czerwonym curry
    • Kluay Buat Chee – banany w mleku kokosowym
    • Cena:
      • 270,00 PLN