2020-03-18 KURS KUCHNI WŁOSKIEJ - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI WŁOSKIEJ

    Kuchnia włoska wciąż uchodzi za jedną z najbardziej popularnych na świecie. Kremowe pasty, risotto czy bruschetty, to dania zachwycające prostotą, która jednocześnie nadaje im niezwykłej wyjątkowości.
    Podczas kursu nauczycie się przygotowywać te z pozoru łatwe dania i dowiecie się, jak łączyć składniki, żeby uzyskać najlepsze smakowe wariacje.
    Kurs poprowadzi Nicola Palladini Rodowity Rzymianin mieszkający w Polsce. Zawodowy aktor i reżyser, lecz prócz scenicznej pasji uwielbia gotować i podróżować. Ma ku temu naturalne predyspozycje, gotowania uczył się od swojej rzymskiej babci, która znając jego zainteresowania, podarowała mu zeszyt pełen tradycyjnych, pysznych przepisów kuchni włoskiej. Od tego czasu Nico szerzy swoją włoską wiedzę i zaraża charyzmą podczas warsztatów kulinarnych.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 18 marca 2020r., środa, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Bruschetta con pate’ di olive – grzanki z pastą z oliwek
    • Frittata di zucchine e gamberetti – zapiekanka z cukinią i krewetkami
    • Rigatoni alla carbonara – rzymski makaron z boczkiem w jajecznym sosie
    • Risotto ai funghi – ryż z grzybami i włoską kiełbasą
    • Tiramisu – kawowy deser z biszkoptami i serkiem mascarpone
    • Cena:
      • 270,00 PLN