2020-03-12 KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK HISZPANIA - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  •     KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK HISZPANIA

    Andaluzja, Katalonia, Kraj Basków, Walencja… chociaż całość tworzy Królestwo Hiszpanii, każdy region rządzi się swoimi prawami, również tymi kulinarnymi. Różnice geograficzne, dostęp do morza, tereny górzyste, wpływy arabskie to tylko niektóre z czynników, które kształtują tę niesamowitą kuchnię. Jedno na pewno jest wspólne dla wszystkich – mnóstwo świetnej jakości oliwy i szacunek do rodzimych produktów.
    Podczas naszych kursów kuchni hiszpańskiej poznacie dania poszczególnych regionów, zarówno te najbardziej znane i tradycyjne jak paella, jak i bardziej nietypowe, charakterystyczne tylko dla wybranych obszarów, a wszystko to w wegańskiej odsłonie!
    W beztroski klimat zalanych słońcem hiszpańskich uliczek wprowadzi  Was Maria Najgrodzka, trenerka kuchni hiszpańskiej oraz tapas, półfinalistka konkursu miesięcznika Kuchnia „Kucharz Odkrycie Roku 2012”, autorka przepisów kulinarnych, były szef kuchni takich restauracji jak Carmona Tapas Bar, Znajomi Znajomych czy Mojo Picon. Kursy z Marią to porządna dawka wiedzy, praktyki i humoru. Kuchnia hiszpańska nie ma przed nią tajemnic i widać to na talerzu.
    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw.
    Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 12 marca 2020 r., czwartek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Kiełbaska chorizo z czerwonej fasoli,
    • Ciecierzyca z tempehem i papryką piqillo
    • Tortilla z grillowanymi warzywami i sosem aioli z aqafaby
    • Paella warzywna na wywarze z warzyw i wodorostów
    • Leche frita z mlekiem migdałowym, polane sosem z dodatkiem wina Madera
    • Cena:
      • 270,00 PLN