2020-03-07 KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KUCHNIE ŚWIATA OSTATNIE 2 WOLNE MIEJSCA! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KUCHNIE ŚWIATA

    Dieta wegańska pomimo swojej różnorodności i niesamowitej kreatywności potrafi ograniczać – zwłaszcza w podróży, kiedy stajemy przed faktem, że najpopularniejsze dania etnicznych kuchni zawierają z pozoru niedające się zastąpić wegańskimi odpowiednikami produkty.
    Nic bardziej mylnego! Zapraszamy w podróż dookoła świata, podczas której podzielimy się z Wami wiedzą o kuchniach różnych kontynentów i nauczymy, jak wyczarować we własnej kuchni smaki dalekich podróży w wydaniu całkowicie wegańskim.
    Kurs poprowadzi Kasia Zielska, związana z Instytutem od 10 lat.
    Miłośniczka i pasjonatka kuchni tajskiej. W Tajlandii nawet lokalnych kucharzy zaskakuje pikantnością swoich dań, a curry to jej drugie imię:) Zawodowo projektuje autorskie przepisy dla kulinarnych marek. Na co dzień pracuje jako nauczycielka sztuki i malarstwa w szkole średniej i rozwija swoją karierę artystyczną.

     

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 7 marca 2020 r, sobota, godz. 13:00
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Ramen z groszkiem cukrowym, grzybami shitake i wegańskim jajkiem (Japonia)
    • Chili sin carne podawane z salsą verde (Meksyk)
    • Żeberka z chlebowca w sosie barbecue (USA)
    • Kiełbaski z trawą cytrynową i chili (Tajlandia)
    • Sernik czekoladowy (Polska)
    • Cena:
      • 270,00 PLN