2020-01-23 KURS KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK WIETNAM - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI WEGAŃSKIEJ: KIERUNEK WIETNAM

    Choć od lat obecna na polskich ulicach, kuchnia wietnamska skrywa wciąż wiele sekretów. Warto lepiej ją poznać choćby dlatego, że to jedna z najzdrowszych i najlżejszych kuchni Azji, zwłaszcza w wersji wegańskiej! Na wietnamskich stołach królują świeże zioła, dania z woka, wolno gotowane wywary oraz lekki makaron ryżowy jako uniwersalny dodatek do potraw. A w dodatku przeniesienie odrobiny Wietnamu do własnej kuchni jest bajecznie proste!

    Szczególnie wtedy, kiedy przewodniczką jest Wiktoria Górecka, znana w blogosferze jako Pyza Made In Poland. Niekwestionowana wyrocznia w temacie kultury i kulinariów Wietnamu. Z zawodu psychodietetyk i psycholog kulturowy oraz wykładowca Food Studies na SWPS. Kiedy nie eksploruje wietnamskich miast, niestrudzenie poszukuje nowych kulinarnych inspiracji w Polsce i Europie, z czego skrzętnie zdaje pysznie ilustrowane relacje na blogu. Jej kursy to akademicka metodyczność w przekazywaniu wiedzy połączona z fascynującą wyprawą do samego serca Wietnamu.

    Kurs może być zrealizowany w ramach zestawu Vege Master.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 23 stycznia 2020 r., czwartek, godz. 18.30
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • wege pho – tradycyjny wegański rosół z makaronem i dodatkami
    • spring rollsy z sosem orzechowym i sezonowymi warzywami
    • pikantna sałatka pomelo
    • naleśniki z kiełkami fasoli mung, nerkowcami i zieloną częścią dymki, podawane z sosem i świeżymi wietnamskimi ziołami
    • krem z awokado z dodatkiem wietnamskiej kawy
    • Cena:
      • 270,00 PLN