2020-01-11 KURS CUKIERNICZY: BEZY I MAKARONIKI - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: BEZY I MAKARONIKI

    Kurs, dzięki któremu bezy i makaroniki przestaną być dla Was nieosiągalnym cukierniczym wyzwaniem. Nasza trenerka nauczy Was, jak samodzielnie przygotować idealne kolorowe makaroniki – okrągłe, z charakterystyczna falbanką, kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Poznacie też tajniki udanej bezy i dowiecie się, czym różni się beza francuska od włoskiej. Pod okiem mistrzyni cukiernictwa, Kingi Filipowicz, przygotujecie pyszny tort Pavlowa w nowej, kawowej odsłonie z kajmakowym kremem; popracujecie też nad małymi formami, tworząc mini beziki w różnych kolorach; i wreszcie – zrobicie makaroniki z malinowym i cytrynowym kremem.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, budynek „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 11 stycznia 2020 r., sobota, godz. 10:00
    CZAS TRWANIA 3-4 h
    GRUPA 8-14 osób
    W PROGRAMIE
    • Pavlowa (Pawłowa) cappucino z kremem kajmakowym
    • Mini beziki – zabawa formą
    • Makaroniki z kremem cytrynowym i malinowym
    • Cena:
      • 270,00 PLN