2020-01-07 KURS KUCHNI INDYJSKIEJ: DHABA STYLE CZYLI CO JEDZĄ LOKALSI - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • DHABA STYLE CZYLI JAK JEDZĄ LOKALSI

    Przedstawiamy kolejną odsłonę kursu kuchni indyjskiej! Przed Wami dhabba style, czyli podróż, podczas której poznacie smaki nieznanych dotąd zakątków Indii, w których jedzą jedynie lokalni mieszkańcy. Charyzmatyczny, szalony, przezabawny Tapi Sharma, zdradzi Wam tajemnice rodzimych zwyczajów, pokaże, jak z kilku prostych składników stworzyć genialną potrawę oraz zaszczepi w Was chęć dalszych eksperymentów z produktami, które akurat będziecie mieć pod ręką.

    Wśród przygotowywanych dań królować będą orzechy w indyjskich przyprawach, aromatyczny ryż z warzywami, dip jogurtowo-warzywny, klasyczny chlebek indyjski oraz ziemniaki z kalafiorem w kremowym sosie curry. Ten kurs na pewno Was zachwyci! 🙂

    Tapinder Sharma – hindus z Punjab, restaurator, właściciel sieci restauracji indyjskich Ganesh oraz Origami Bistro, wegetarianin i pasjonat zdrowej, odpowiednio skomponowanej i naprawdę nieźle doprawionej kuchni. Prywatnie fantastyczny, otwarty, pełen charyzmy i pasji prowadzący, który podczas kursu przekaże Wam nie tylko ogromną wiedzę na temat swojej rodzimej kuchni, ale wprowadzi Was w niesamowity świat kultury indyjskiej.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 07 stycznia 2020, wtorek, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE – Masala Peanuts – orzechy w indyjskich przyprawach
    – Veg Biryani – aromatyczny ryż z warzywami
    – Veg Raita – dip jogurtowo-warzywny
    – Chapati – klasyczny domowy chlebek indyjski
    – Aloo Gobhi – ziemniaki z kalafiorem w sosie curry
    • Cena:
      • 270,00 PLN