2019-12-07 RODZINNE WARSZTATY: MIKOŁAJKI - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • RODZINNE WARSZTATY: MIKOŁAJKI

    Serdecznie zapraszamy na wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju rodzinne warsztaty mikołajkowe, podczas których w iście świątecznym nastroju upieczymy oraz ozdobimy pyszne i pachnące pierniczki. Kolorowe lukry, mieniące się kolorami posypki, brokat, dużo śmiechu i fantastyczna atmosfera, którą razem stworzymy. Pokażemy Wam jak możecie ozdobić słodkości, ale zostawimy też miejsce na Waszą wyobraźnię. Oprócz pierniczków i babeczek przygotujemy piernikowe tiramisu w słoiczkach, które zabierzecie ze sobą do domu. Przygotowane słodkości będą najmilszym wspomnieniem wspólnie spędzonych Mikołajek, ozdobą na choinkę lub po prostu, pysznym smakołykiem. 🙂
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.
    Podczas zapisów bardzo prosimy o podanie imienia rodzica i dziecka (cena dotyczy rodzica+dziecka).

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 7 grudnia 2019 r., sobota, godz. 10:00
    CZAS TRWANIA 3-4 h
    GRUPA 7 dorosłych 7 dzieci
    W PROGRAMIE
    • Pierniki na choinkę – pieczenie i zdobienie
    • Babeczki czekoladowe ze świątecznymi zdobieniami takimi jak choinki, czapki Świętego Mikołaja, renifery i bałwanki
    • Piernikowe tiramisu w słoiczkach
    • Cena:
      • 300,00 PLN