2019-12-07 KURS KUCHNI TAJSKIEJ: STREET FOOD Z PYZA MADE IN POLAND - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS GOTOWANIA KUCHNI TAJSKIEJ: STREET FOOD Z PYZA MADE IN POLAND

    Zapraszamy serdecznie na kolejny stopień szkolenia kuchni tajskiej, gdzie tematem przewodnim będzie kuchnia serwowana na ulicach, czyli ta najpopularniejsza wśród Tajów, mniej znana za granicą.
    W menu dania z kuchni północnego regionu Chiang Mai, Bangkoku i wysp. Wykorzystamy nietypowe techniki gotowania, przeprowadzimy otwarte dyskusje na temat kuchni tajskiej i nurtujących Was tematów, przyrządzimy 5 prostych dań, by na koniec zasiąść do egzotycznej, tajskiej kolacji. A wszystko pod okiem naszej mistrzyni azjatyckich smaków – Wiktorii Góreckiej.

    Wiktoria Górecka, znana jako Pyza Made in Poland. Psycholog kulturowy, psychodietetyk, wykładowca Food Studies. Wietnamczycy mówią, że jeśli ktokolwiek zna się na ich rodzimej kuchni, to właśnie ona. Ogrom wiedzy na temat kuchni wietnamskiej wyniosła z licznych podróży skupiających się na kuchni i kulturze tego wspaniałego kraju. Pod jej czujnym okiem poznacie kuchnię oryginalną i tradycyjną, poznacie prawdziwe tajemnice dań wietnamskich, tajniki, produkty… tak smacznej przygody nie można przegapić!

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 07 grudnia 2019 r., sobota, godz. 13:00
    CZAS TRWANIA 4-5 h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Morning Glory – smażony szpinak wodny
    • Pad See Ew – Makaron smażony z warzywami
    • Som Tam – klasyczna streetfoodowa sałatka z papai (u nas w wersji z kalarepą) w piekielnie ostrym dressingu
    • Gai, Moo, Goong Sateh, czyli „satayki” (szaszłyki) z kurczaka w sosie orzechowym
    • Khaw Neaw Ma Maung – sticky rice z soczystym mango
    • Cena:
      • 270,00 PLN