2019-11-23 Kurs cukierniczy: dekoracja kwiatami maślanymi NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: DEKORACJA KWIATAMI MAŚLANYMI

    Precyzyjne dekorowanie ciast i tortów to nie lada wyzwanie dla każdego cukiernika. Podczas naszego kursu z niezrównaną Kingą Filipowicz, skupimy się na dekoracji kwiatami maślanymi. Tego rodzaju ozdoba wyróżnia się wyjątkową trwałością, kuszącym wyglądem i jest całkowicie jadalna. Razem z Kingą każdy Uczestnik przygotuje swój własny tort, który następnie ozdobi kompozycją z wybranych kwiatów przygotowanych na bazie maślanego kremu.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej (budynek Skład bananów), ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 23 listopada 2019 r., sobota, godz. 15:00
    CZAS TRWANIA 6 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE
    • Każdy Uczestnik przygotuje swój własny tort, który przełoży kremem, a następnie przygotuje na nim kompozycję z maślanych kwiatów.
    • Cena:
      • 350,00 PLN