2019-11-16 Kurs cukierniczy: ptysie i eklery NOWOŚĆ! - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS CUKIERNICZY: PTYSIE I EKLERY

    Doskonałe i wykwintne ptysie i eklery to kolejna odsłona naszych kursów cukierniczych z Kingą Filipowicz. Tym razem skupimy się na cieście parzonym. Poznacie francuskie receptury przygotowania deserów, techniki i metody wypieku. Zgłębimy tajniki smacznych nadzień i jak zawsze położymy duży nacisk na bezbłędną dekorację.
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdżowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej (budynek Skład bananów), ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 16 listopada 2019 r., sobota, godz. 10:00
    CZAS TRWANIA 4 h
    GRUPA 8-12 osób
    W PROGRAMIE
    • Eklery cytrynowe z orzechowym crumble dekorowane bezą
    • Ptysie z czekoladowym craquelin (kruszonką) oraz kremem patissiere
    • Cena:
      • 250,00 PLN