2019-11-13 KURS KUCHNI PERUWIAŃSKIEJ NOWE MENU - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • KURS KUCHNI PERUWIAŃSKIEJ

    Współczesna kuchnia peruwiańska łączy w sobie to, co najlepsze w tradycji rdzennych Indian z licznymi wpływami europejskimi. Peru jest ojczyzną kilku tysięcy odmian ziemniaków i chilli, a także wielu gatunków kukurydzy. Nie dziwi więc, że w obliczu tak wielkiej różnorodności Peruwiańczycy wynieśli te z pozoru pospolite produkty na zupełnie nowy poziom kulinarnej sztuki. Czas najwyższy poszerzyć horyzonty i odkryć nowe, południowoamerykańskie oblicze smaków!

    Do peruwiańskiej kuchni zabiorą swoich kursantów Doris Lopez i Marek Witkowski. Ona, pełna ciepła i serdeczności, swoje kulinarne zdolności szlifować zaczęła tuż po wyjściu z kołyski. On, chemik o oratorskim talencie, każdą myśl potrafi przekuć w fascynującą opowieść. Razem w kuchni i w życiu od ponad 30 lat, bezbłędnie rozbrajają urokiem i zarażają pasją do kulinariów coraz to nowe grupy zachwyconych amatorów gotowania.

    Kurs kulinarny pod wodzą Doris i Marka to 4 godziny pysznej zabawy i nauka gotowania na bazie pięciu dań łączących w sobie najlepsze smaki Peru. Wspólnie przygotujemy panierowane owoce morza, orzeźwiającą zupę z komosą ryżową, wieprzową polędwiczkę oraz obłędny waniliowy deser! W programie nie może oczywiście zabraknąć dumy kuchni peruwiańskiej, czyli zjawiskowego ceviche.

    Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.

    MIEJSCE „Skład bananów”, ul. Postępu 5, Warszawa
    TERMIN 13 listopada 2019 r., środa, godz. 18:30
    CZAS TRWANIA 4h
    GRUPA 8-16 osób
    W PROGRAMIE
    • Jalea mixta – sałatka z panierowanymi owocami morza
    • Ceviche – ryba marynowana w soku z limonki podawana z pieczonym batatem i chrupiącą kukurydzą
    • Sopa de quinua – orzeźwiająca zupa z komosą ryżową na bazie skondensowanego mleka
    • Lomo saltado – polędwiczka wieprzowa smażona z warzywami tradycyjnie podawana z ryżem i frytkami
    • Suspiero limeno – delikatny waniliowy deser z Limy
    • Cena:
      • 220,00 PLN