2019-10-27 RODZINNE WARSZTATY: HALLOWEEN - Instytut Sztuki Kulinarnej - kursy gotowania, warsztaty kulinarne, lekcje gotowania, kursy sushi.

Nasze inicjatywy:

Znajdź nas:

Instytut Sztuki Kulinarnej
Postępu 5
02-676 Warszawa
Tel.: 22 299 29 64
Gsm: 660 976 792

  • Zapisz się do naszego newslettera

  • RODZINNE WARSZTATY: HALLOWEEN

    Zapraszamy serdecznie na rodzinne warsztaty z okazji Halloween! Podczas zajęć rodzic z dzieckiem przygotują najciekawsze ze słodkich propozycji Kingi, aby później móc powtórzyć „straszne” dzieła sztuki w domu:) W programie pieczenie babeczek czekoladowych i dyniowych ze zdobieniem (groby, duchy, pająki, krwawy mózg, oczy itp.), pieczenie kruchych ciastek w kształcie charakterystycznych motywów na Halloween ze zdobieniem (wiedźmy, dynie, duchy, nietoperze) oraz jedyne w swoim rodzaju „patrzące” dyniowe tiramisu! Będzie strasznie… słodko!
    Szkolenie poprowadzi Kinga Filipowicz – trenerka z kilkuletnim doświadczeniem w prowadzeniu kursów cukierniczych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Dba nie tylko o fantastyczny smak swoich deserów, ale również o ich perfekcyjny wygląd. Absolwentka szkoleń w elitarnej Akademii Le Cordon Bleu w Paryżu, między innymi tych o makaronikach, cieście francuskim, drożdzowych wypiekach i tartach. Autorka bloga Co na deser? – kopalni pomysłów na pyszne i efektownie prezentujące się słodkości.
    Podczas zapisów bardzo prosimy o podanie imienia rodzica i dziecka (cena dotyczy rodzica+dziecka).

    MIEJSCE Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)
    TERMIN 27 października 2019 r., niedziela, godz. 10:00
    CZAS TRWANIA 3 h
    GRUPA 7 dorosłych + 7 dzieci
    W PROGRAMIE
    • Dyniowe tiramisu z oczami przygotowywane w słoiczkach
    • Ciastka kruche w kształcie motywów charakterystycznych na Halloween ze zdobieniem lukrem (wiedźmy, dynie, duchy, nietoperze itp.)
    • Babeczki czekoladowe i dyniowe ze zdobieniem (groby, duchy, pająki, krwawe mózgi, oczy itp.)
    • Cena:
      • 300,00 PLN